| 2023. március. 4. | 1 perc olvasás

EB-kvótákért zajlott a harc - Svédországba készül a Castrum

Szalay Berta magyar bajnoki címével váltotta meg repülőjegyét Göteborgba. Február közepén rendezték Répcelakon az MKSZ Felnőtt Kyokushin Karate Magyar Bajnokságot és országos kvalifikációs bajnokságot az U16 - U18 korosztály számára.

A Castrum SC Kapuvár 6 versenyzővel nevezett a rangos hétvégi megmérettetésre. Az év eleji karate verseny kvalifikációs bajnokságnak számít az ifjúsági, junior és felnőtt karatékák számára. Az U16-os korcsoportban, Németh Virág és Szücs Hanna, kategóriájukban ezüstérmet szereztek, míg Serfőző Hanga Niobé a junior korcsoportban állhatott fel a dobogó második fokára.

Szalay Berta pedig aranyérmével, magyar bajnoki címével érdemelte ki a részvételt az április 1-i svédországi Európa-bajnokságon. A fiatal egyetemista 2022-ben Európa-bajnoki címet harcolt ki. Idén a címvédés a cél a női 65 kg-os kategóriában.

fotó: Castrum SC Kapuvár
Nagyon örültünk, hogy ezúttal nem kellett átutaznunk az egész országot, hogy részt vehessünk ezen a kvalifikációs tornán. Berta és a fiataljaink is remekül hozták az eredményeket. Célunk, hogy júniusban Debrecenben minél több castrumos harcos képviselhesse hazánkat az utánpótlás Shinkyokushin karate Európa-bajnokságon, és büszkén térhessünk haza Svédországból is áprilisban

mondta Sensei Pantelics Péter, az idén 40 esztendős Castrum SC Kapuvár edzője.

fotó: Castrum SC Kapuvár
fotó: Castrum SC Kapuvár

Legnépszerűbb cikkek