| 2022. szeptember. 23. | 1 perc olvasás

Ébredések - A Kézzelfogható Alapítvány tapintható tárlata

Ennek a különleges kiállításnak a lényege, hogy ép és sérült képző- és iparművészek alkotásait a (látó) látogatók bekötött szemmel "tekinthetik meg", a kísérésben, a tárgyak megismerésében pedig képzett látássérült tárlatvezetők segítik őket.

fotó: Máthé Alexandra

A tárlatot pénteken délután nyitották meg egy zenés műsorral az Eötvös József Evangélikus Gimnázium Egészségügyi Technikum és Művészeti Szakgimnázium tanulói.
Az eseményt szervező Kézzelfogható Alapítvány elnöke, Móga Sebők Erzsébet a megnyitón úgy fogalmazott: Sopron tele van pozitív gondolkodású, az alapítvány értékeit képviselő emberekkel.

„Nagyfokú támogatással szembesültünk a kiállítás kapcsán a helyiekkel. Ez egy tapintható tárlat, amely sok mindenben különbözik társaitól. Itt képzett, látássérült tárlatvezetők mutatnak irányt a résztvevőknek. Az a célunk, hogy a művészeti élmény ezúttal nem vizuálisan, hanem az érzékelés mentén valósuljon meg”

– mondta el Móga Sebők Erzsébet.

fotó: Máthé Alexandra

Köszöntőt mondott a Soproni Lions Club titkárja is az eseményen. Bors Dániel hangsúlyozta; a Lions klubok mindig is kiemelt szerepet szántak a látássérültek segítésének.

fotó: Máthé Alexandra

„Örömmel társultunk és támogattuk a tárlat megvalósítását, nemcsak a férfi klub, hanem a Lady Lions is. Alaptézisünk, hogy a vakokat és gyengénlátokat segítsük minden platformon és felhívjuk rájuk a figyelmet – tette hozzá Bors Dániel.

A kiállításnak a Soproni TIT épülete ad otthont, amely szeptember 26-29-e között (hétfő-csütörtök) 9:00-től 16:00-ig, 30-án pedig 9:00-től - a kutatók éjszakája keretein belül - késő estig lesz látogatható. A tárlat díjtalan, viszont - a vezetések sajátossága miatt - a kapacitás korlátozott, ezért előzetes bejelentkezés ajánlott, amelyet a sopronitit.hu oldalán található elérhetőségeken tehetnek meg.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek