| 2024. február. 27. | 1 perc olvasás

Édesapját látogatta meg a soproni diáklány a börtönben

A soproni Roth Gyula Erdészeti Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium 12.C osztálya látogatott el február 16-án a Sopronkőhidai Fegyház és Börtönbe.

A bűnmegelőzési és toborzó célú programot a fiatalok közül Jázmin várta a legjobban, mert az intézetben édesapjával találkozhatott.

A programon részt vevő 24 fiatal érdeklődve hallgatta az őket kísérő Csalló Norbert bv. alezredest, a Biztonsági és Fogvatartási Osztály vezetőjét, Jázmin édesapját.

Az intézetről szóló rövid tájékoztatás után a diákok betekinthettek az intézet mindennapjaiba, a körletépületben a zárkák mellett a speciális elkülönítő helyiséget is megnézhették.

A csoport a fogvatartotti oktatótermek és a könyvtár meglátogatása után bepillanthatott a múzeumzárkába is. Mivel az osztályt a történelemtanár kísérte el az intézetlátogatásra, Csalló alezredes megmutatta nekik a Mindszenty József- és a Kis Szaléz-emlékzárkákat is, majd megtekintették az intézet területén belül lévő Bajcsy-Zsilinszky-emlékművet is.

Jázmin elmondta, hogy az intézetlátogatás alatt tapasztaltak mély benyomást tettek az osztálytársaira. A csapat a visszaúton csendben ült a buszon, hosszan gondolkodva a látottakon.

A diáklány nem először járt az intézetben, így számára leginkább nem a látottak jelentették az élményt, hanem, hogy ezt az időt édesapjával tölthette, és egy kicsit jobban bepillanthatott az osztályvezető intézet falain belül töltött mindennapjaiba.

Legnépszerűbb cikkek