| 2019. június. 12. | 1 perc olvasás

Edzőpálya épült a Hunyadi János Evangélikus Általános Iskolában

Sportnap keretében adták át a Hunyadi János Evangélikus Általános Iskola új szabadtéri edzőparkját. A létesítmény csaknem 5 millió forintból valósult meg. Az átadón elhangzott: az iskola futópályája, kosárlabda- és focipályája nagyon népszerű nemcsak a gyerekek, hanem a felnőttek körében is.

Már az átadás napján birtokba vették a gyerekek a Hunyadi János Evangélikus Általános Iskola új szabadtéri edzőpályáját. A gépek között evezőpad, futópad és húzódzkodó eszköz is szerepel. A gyerekek ezeket az eszközöket testnevelés órán is folyamatosan használják majd. - Rendszeresen használjuk az eszközöket testnevelés órán, amelyek keretében megmutatjuk a gyermekeknek a helyes használatukat is – mondta Czirják Szilvia testnevelő tanár. - Így délutánonként a szabadidejükben, a családjukkal is biztonságosan látogathatják ezeket – fűzte hozzá.

Az intézményben eddig is kiemelt figyelmet fordítottak a sportolási lehetőségekre az iskola udvarán: rekortán borítású futó-, foci- és kosárlabdapálya található itt. Ezeket nemcsak a gyerekek használják szívesen, hanem a felnőttek is délutánonként és hétvégén.

- Iskolánk vezetése mindig is a sport és a mozgás mellé állt – szögezte le Czirják Szilvia. - Szerintem az udvarunk ilyen tekintetben egyedülálló Sopronban. Ennek egy újabb ékköve a kültéri edzőpálya, amelyet az iskola valósított meg a tavasz folyamán – fűzte hozzá.

Az átadó ünnepség után a gyerekek sportnapon vettek részt, ahol a foci, a kosárlabda és a falmászás mellett biciklis akadálypálya és sakk is várta őket.

Legnépszerűbb cikkek