| 2022. március. 24. | 1 perc olvasás

Edzőtábort rendezett a Shotokan Tigrisek Sportegyesület

2022. március 18-20. között rendezte meg Sopronban a Shotokan Tigrisek Sportegyesület a SKI Magyarországi Szövetségével közösen 3. Visegrádi 4-es edzőtáborát.  Több mint 200 karatés vett részt  a három nap valamelyik eseményén. A Visegrádi Alap támogatásának köszönhetően idén is ingyen látogathattak el a városba a lengyel, cseh és szlovák karatésok, de Ausztria is képviseltette magát. Az idei tábor a kumitéről szólt.

A rendezvény meghívott előadója Hiyori Kanazawa sensei volt Japánból, aki 24 évesen a SKIF Szövetség aktuális világbajnoka és a tokiói központi edzőterem instruktora. Pénteken és szombaton összesen 7 edzést tartott, korosztály és tudás alapján szétbontva a karatésokat. Az edzések mellett fontos szerep jutott az edzők továbbképzésének is. Szombati napon Vincze Virgil szakedző elméleti előadása nyitotta a napot, majd két edzés után dr. Morvay-Sey Kata, a Pécsi Tudományegyetem tanszékvezetője gyakorlati előadásán nemcsak elméletben, hanem gyakorlatban is ki tudták próbálni az elhangzottakat. Az edzőképzéssel párhuzamosan lehetőség volt a bírói tudás bővítésére is, Dudás Lajos nemzetközi bíró vezetésével. A szombati elméleti képzést a vasárnapi versenyen való bíráskodás egészítette ki.

Vasárnap lehetősége volt mindenkinek kipróbálni az előző két napban tanultakat. A versenyzőknek lehetősége volt mindkét nagy szabályrendszerben küzdeni (Ippon Shobu és WKF). Több mint 100-an neveztek be 5 országból a kimondottan gyakorlásnak szánt küzdelmekre.

Kanazawa sensei végignézte a küzdelmeket és dicsérettel szólt a résztvevők nemcsak a versenyen, hanem az egész edzőtáborban nyújtott teljesítményéről is. Hétfőn utazott el Budapestre, ahol az UTE meghívására még három edzést tartott.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek