| 2023. december. 3. | 1 perc olvasás

Ég az első gyertya lángja a Jereván lakótelep adventi koszorúján

A Jereván lakótelep Településrészi Önkormányzata és a Lővéri Nyugdíjas Klub meghitt gyertyagyújtási ünnepséget tartott a városrész adventi koszorújánál.

Az eseményen a szervező, Jereván Településrészi Önkormányzat nevében köszöntőt és ünnepváró jókívánságot mondott Tóth Éva, a részönkormányzat elnöke, Sopron város tanácsnoka. Az ünnepi alkalmon jelen volt dr. Csiszár Szabolcs alpolgármester és Magas Ádám önkormányzati képviselő. 

A résztvevőket Tóth Éva a SopronMédia kérdésére elmondta: a jereváni közösségek kezdeményezték évekkel ezelőtt, hogy a városrésznek is legyen köztéri adventi koszorúja, és azóta szép, közösséget összetartó hagyománnyá vált, hogy advent első vasárnapján velük közösen gyújtják meg az első gyertyát. Ezzel kezdetét veszi az Advent a Jerevánon eseménysorozata is, amelynek során óvodások látogatnak el nyugdíjas klubokba, valamint adventi koncertre és jótékonysági eseményre is sor kerül.

Adventi gondolatokat hallhattak a jelenlévők Pelikán András evangélikus lelkésztől, Barta Lívia református lelkésztől és Németh István római katolikus plébánostól.

Ünnepi műsort adott a Lővéri Nyugdíjas Klub, ünnepi dallamokat játszott a Brassline Rézfúvós Együttes.

Pelikán András arról beszélt, hogy az ünnep találkozást kínál azokkal, akikkel jó együtt lenni, így a családdal, barátokkal. Jézussal való találkozásra is készülünk, ezért fontos, hogy rend legyen környezetünkben és gondolatainkban.

Fotó:Griechisch Tamás

Barta Lívia arról szólt, hogy Jézus Krisztusban megjelent számunkra Isten szeretete és gondoskodása. Isten meggyújtott egy mécsest, mely azóta is fényesen világít.

Németh István plébános arra hívta fel a figyelmet, hogy ünnepi hagyományaink és szokásaink ápolása mellett érdemes kinyitnunk a szívünket az újdonságok befogadására.

Fotó:Griechisch Tamás

 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek