| 2023. december. 19. | 1 perc olvasás

Egész évben kimagasló eredményeket értek el az SPLE fiatal versenyzői

A Magyar Sportlövők Szövetsége 2023. december 15-én rendezte meg az Általános és Középiskolások 2023/24. Tanévi 10 m Országos Bajnokságát, ahol a Soproni Polgári Lövész Egyesület versenyzői Domaszéken (Szeged mellett) iskoláik színeiben álltak lőállásba.

A novemberi megyei fordulóból versenyszámonként az első 3-3 versenyző jutott az országos döntőbe. Sajnos betegség miatt nem tudott mindenki velünk tartani. Az év utolsó nagy megmérettetésén a dobogó minden fokán állt versenyzőnk. Akinek nem sikerült dobogós helyezést elérniük, azokra is büszkék vagyunk, hiszen több egyéni csúcs is született, illetve az első tíz helyezett között végeztek versenyzőink – mondta el Bauer Ferenc edző.

A középiskolások fiú légpuska versenyszámában 1. helyezett lett Kovacsity Igor (Lukács Győr), ugyanebben a kategóriában 3. helyezést ért el Sipos Botond (Róth). Az általános iskolás lányok légpisztolyos versenyében 3. helyezett Szabó Zafira (Berzsenyi). A Kovacsity Igor, Piczinger Benedek (Széchenyi) Molnár Balázs Bendegúz (Jedlik Győr) összeállítású középiskolás légpisztolyos megyei csapat a második helyen végzett, mindössze 4 köregységgel lemaradva az első helyezett csapattól. Molnár Balázs kivételével a fentnevezett versenyzők Bauer Ferenc tanítványai.

A hosszú versenyidőszaknak ezzel vége van. Most egy kis pihenés következik, majd kezdődik a felkészülés a tavaszi megmérettetésekre!

Legnépszerűbb cikkek