| 2018. április. 13. | 2 perc olvasás

Egészséges Városok: Sopronban is indulnak az idei programok

Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata 2001. évben csatlakozott az Egészséges Városok Magyarországi Szövetségéhez, amely elhatározásnak a célja a város lakosságának körében a környezettudatos magatartás kialakítása, a környezetért felelős életvitel elősegítése, az elsődleges prevenció szorgalmazása.

Az idei esztendőben számtalan program kapcsolódik a leghűségesebb városban is az Egészséges Városok Szövetsége által kitűzött célok eléréséhez, amely magában foglalja a egészségfejlesztési programok szervezését és  támogatását, az egészséggel kapcsolatos jeles napok megünneplését, környezeti nevelés erősítését a helyi közösségekben, természet és környezetvédő akcióprogramok szervezését fizikai aktivitás népszerűsítését, a sport és szabadidős tevékenységek végzéséhez szükséges infrastrukturális fejlesztések elősegítését valamint a helyes fogyasztói szokások kialakítását is. 

A 2018-as programok nyitórendezvényére pénteken a megyeházán került sor, amelyet egy rajzpályázat ugyan már megelőzőtt, de így lehetőség nyílt a fiatalok által korábban benyújtott alkotások értékelésére is a szezonnyitón. 

A rendezvényen a megjelenteket elsőként az EVMSZ Soproni Tagszervezetének képviseletében Palotai Rita, a Soproni Szociális Intézmény Szociális Alapellátások Intézetének intézetvezetője köszöntötte, aki örömét fejezte ki, hogy az idei első pályázati felhívásukra rengeteg alkotás érkezett, ami egyben azt is jelenti, hogy a fiatal korosztály nagyon is elkötelezett az egészséges életmód és a sportolás mellett. 

Sopron Megyei Jogú Város nevében Péli Nikoletta, önkormányzati képviselő üdvözölte a résztvevőket, aki kiemelte az egészséges táplálkozás és a rendszeres testmozgás fontosságát, amely minden korosztály számára ajánlott, hiszen ezek által nem csak a közérzetünk lesz jobb, hanem egészségünk megóvása érdekében is jelentős lépéseket teszünk. 

Az idei nyitórendezvényen a fiatalok kapcsolodó előadásokat is hallhattak, ahol Bánáti László, a TAEG Zrt. kommunikációs igazgatója a soproni parkerdő csodálatos világát mutatta be, amely kapcsolódva az esemény irányvonalához kiválóan alkalmas a túrázásokra, kocogásokra, amelyek szintén az egészségünk megóvását szolgálják. 

Szegedi Róbert, az RSP Studió vezetője prezentációjában a sportok világába kalauzolta el a gyerekeket interaktív formában, amit a lelkes fiatalok nagyon élveztek. Ha pedig sport, hát nem maradhatott el egy kis mozgás sem, ahol különféle koordinációs gyakorlatokat próbálhattak ki a résztvevők. 

A program zárásaként került sor a rajzpályázat eredményhirdetésére is, ahol rengeteg értékes ajándék került átadásra, de a gondos szervezők arra is figyeltek, hogy minden résztvevő gyermeknek egy-egy müzli szelettel  köszönjék meg a nyitóprogramon való részvételt. 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek