| 2022. november. 10. | 1 perc olvasás

Egészséges városok tanácskoztak

Sajtótájékoztatón ismertették az Egészséges Városok Kárpát-medencei Egyesület idei szimpóziumának programját.

De Blasio Antonio, az Egészséges Városok Kárpát-medencei Egyesületének elnöke többek között beszámolt a szervezet történetéről, működéséről és célkitűzéseiről. Az eseményen elhangzott: Sopron hasznos szereplője a tagságnak.

 „Sopronból sok olyan kezdeményezés indult, amelyet mások is átvettek, sőt nemzetközi szinten is. Ilyen például az Alzheimer Café is" – mondta el az elnök.


fotó: Griechisch Tamás

A program első napján közgyűlést tartott az egyesület a városháza dísztermében, ahol új tag felvételéről is döntöttek.

Magyarország az Egészséges Városok program 1987-es elindulása óta aktív résztvevője az Egészségügyi Világszervezet által indított kezdeményezésnek. A megjelenteket Sopron polgármestere is köszöntötte.

„Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy az Egészséges Városok Kárpát-medencei Egyesülete itt bonyolítja le éves konferenciáját városunkban. Sopron az elmúlt években az élhető, egészséges környezetet tekintve is nagyon sokat fejlődött. Sétautak újultak meg, a Lőverek városrész is számos fejlesztésben részesült, épült egy új uszoda, közparkok létesültek. A kulturális egyenjogúság is megvalósul a városban, a mentális egészségre is nagy figyelmet fordítunk. Koncertek, nagy rendezvények és kulturális programok várják az ide látogatókat" - tette hozzá dr. Farkas Ciprián.

fotó: Griechisch Tamás

Az Egészséges Városok Magyarországi Szövetsége 1992-ben alakult meg. 2019-től hívják Egészséges Városok Kárpát-medencei Egyesületének, jelenleg 26 tagja van.

Legnépszerűbb cikkek