| 1 perc olvasás

Egészségnap a Soproni Egyetemen - szűrőbusz érkezett

Egészségügyi szűrőbusz érkezett a Soproni Egyetemre az Országos Kórházi Főigazgatóság jóvoltából. Két napon át - május 7-én és 8-án -vehetnek részt a dolgozók és a hallgatók az egészségügyi vizsgálatokon.

Az Országos Kórházi Főigazgatóság támogatásával a Somogy Vármegyei Kaposi Mór Oktató Kórház munkatársai végzik a szűrőbuszos kitelepülést. Anyajegy- és csontritkulásszűrés, szív- és érrendszeri vizsgálatok, komplex testösszetétel-mérés és számos tanácsadás zajlik majd a soproni campuson.

forrás: Soproni Egyetem

A szűrőbusz személyzetéhez szerdán az endometriózis betegség könnyebb felismeréséért dolgozó szakemberek is csatlakoznak. Az “Együtt Könnyebb” Női Egészségért Alapítvány egy magyarországi hivatalos bejegyzett közhasznú civil szervezet, mely elkötelezett az endometriózissal küzdő nők támogatása iránt. 

forrás: Soproni Egyetem

A Soproni Egyetem több területen is tesz azért, hogy munkatársai és hallgatói egészségesebben éljenek. Többek között bevezették a kötelező testnevelést, évente több alkalommal szerveznek véradást, valamint az intézmény sportegyesülete 24 szakosztállyal várja a hallgatókat. Az egészségnapok célja, hogy az egyetemi közösségek egymásra találjanak, törődjenek egymással és jólétük növekedjék, ehhez pedig szorosan hozzátartozik a lelki és testi egészség megőrzése, javítása.

 

Borítókép forrása: Soproni Egyetem

Legnépszerűbb cikkek