| 2016. március. 18. | 1 perc olvasás

Egy este Hesnával

Háborús tudósítások kulisszatitkairól, félelemről, szakmai alázatról és az anyaságról is mesélt Al Ghaoui Hesna Sopronban.

A Prima Primissima díjas szerkesztő-riporter személyes oldalával ismerkedhetett meg a közönség A félelem hőse című rendhagyó esten, melyet csütörtökön rendeztek meg a Liszt központban. Hesna az elmúlt években tizenöt országból, köztük a világ számos háborús övezetéből tudósította a Magyar Televízió hírműsorait, majd a Duna Televízió Bábel - Hesnával a világ című műsorában tárt a közönség elé egy-egy különös témát Magyarországról és a nagyvilágból.

A közvetlen hangvételű előadáson az életveszélyes forgatások kulisszatitkait, a konfliktuszónák megrázó, vagy néha akár humoros történeteit is megosztotta Hesna a közönséggel. Szó esett arról, hogy a félelem leküzdhető, sőt, hasznosítható, és arról is, hogy az anyasággal miként alakul át a szakma iránt érzett elhivatottság.

A rendhagyó esten Hesna történeteit improvizációs jelenetekkel egészítették ki az Itt és Most Társulat tagjai, Mohácsi Nóra, Szemerédi Bernadett, Sipos Eszter és Horváth – Töreki Gergely, klarinéton pedig Illés Mihály működött közre.

Legnépszerűbb cikkek