| 2022. augusztus. 2. | 1 perc olvasás

Egy éve nyitotta meg kapuit az Erdő Háza

Egy éve nyitotta meg kapuját az Erdő Háza Ökoturisztikai Látogatóközpont. A soproni Muck-magaslaton létesített bemutatóközpont és vadaspark több mint 40 ezer látogatót fogadott és számos eseménynek adott helyszínt. Az évforduló alkalmából a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. rendhagyó programmal készült.

Egy vadászkutya-bemutatót és helyben született fácánok szabadon engedését is megtekinthettek az érdeklődők, akik kedden délelőtt az Erdő Házában ünnepelték a létesítmény egyéves születésnapját. A rendezvényen dr. Sándor Gyula, a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. vezérigazgatója köszöntötte  a résztvevőket.

- Azt gondolom, hogy ilyenkor a számok önmagukért beszélnek. Az elmúlt egy évben több mint negyvenezer látogatónk volt, gyerekek, szülők és nagyszülők egyaránt. Azt gondolom, hogy az a küldetés, amit vállaltunk és amit szerettünk volna ettől az ökocentrumtól, az beteljesült – mondta el dr. Sándor Gyula, a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. vezérigazgatója.

Fotó: Máthé AlexandraAz Erdő Háza Ökoturisztikai Látogatóközpont rendszeresen szervez különböző családi programokat, ismeretterjesztő napokat, amelyek rendkívül népszerűek a látogatók körében. – A dolgozóink nagyon lelkesek, a hétvégéiket áldozzák arra, hogy a látogatók itt ne csak egy kiállítást vagy csak az állatokat lássák a kifutókban. Minden programunk a természethez passzol, az egész emiatt jött létre. Ismereteket szeretnénk átadni, meg szeretnénk szerettetni, értetni a természetet a látogatóinkkal: az erdőt, a benne élő állatokat, a benne dolgozó embereket. Ezáltal később, ha a természetben látnak egy állatot, felismerik; ha látnak valakit az erdőben dolgozni, tudni fogják mit csinál ott – tette hozzá.

Fotó: Máthé Alexandra

A létesítményt tavaly nyitották meg, azóta a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. folyamatos fejlesztésekkel teszi otthonosabbá mind a dolgozók, mind a látogatók számára.
 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek