| 2019. október. 30. | 1 perc olvasás

Egy helyen a hosszú hétvége legfontosabb információi!

Temetők nyitvatartása, orvosi és patikai ügyelet, parkolás és hulladékszállítás – november 1-jén, Mindenszentek napján több szolgáltató is ünnepi rendszerben működik majd. Cikkünkből megtudhatja a legfontosabb információkat!

Parkolás

A november 1-jei ünnepnapon az egész városban ingyenes a parkolás, kivéve a Petőfi téri mélygarázst melynek használata díjköteles.

Piac

A soproni piac mindenszentek napján zárva tart. Szombaton és vasárnap pedig a megszokott menetrend szerint működik.  

Illusztráció
Illusztráció
Forrás: Sopronmédia Archív

Hulladékürítés

A Sopron Holding a közterületi hulladékgyűjtőket a hétvégén szokásos körzetekben üríti, amely ürítési körzet az ünnepre való tekintettel a temetők környékével bővül.

Gyógyszertári ügyelet

November 1-jén, pénteken a BENU Állomás Patika (Mátyás király u. 23.) látja el a gyógyszertári ügyelet. A patika a következő telefonszámon is elérhető: 0699 312-437.

Illusztráció
Illusztráció
Forrás: Sopronmédia Archív

Központi orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet a Soproni Gyógyközpont VI. épületében (9400 Sopron, Győri út 15.) lesz megtalálható. A szolgáltatás 8 órától másnap reggel 8 óráig tart, este 8 óráig 1 fő gyermekorvossal megerősített formában. Az ügyelet a 06-99-312-010 telefonszámon is elérhető.

Temetők nyitvatartása

A Szent Mihály temető október 31-e és november 3-a között 7 órától 20 óráig tart nyitva. A gépkocsibehajtás 500 forint ellenében lehetséges, a rokkantaknak ingyenes. Mindenszentek és halottak napján, a temetőbe gépkocsival behajtani nem lehet!

A hosszú hétvégén az Evangélikus temető is meghosszabbított nyitva tartással várja a szeretteik sírjait felkeresőket. A sírkert pénteken (november 1.) 7-től 21 óráig, szombaton (november 2.) 7-től 21 óráig, vasárnap (november 3.) pedig 7-től 20 óráig tart nyitva.

A Sopronbánfalvi temető október 31-től november 3-ig 7 órától 20 óráig várja a megemlékezni vágyókat. 

A címlapfotó illusztráció; Forrás: Sopronmédia Archív 

Legnépszerűbb cikkek