| 2021. november. 19. | 2 perc olvasás

Egy hét a közlekedésbiztonság jegyében

Sopronban is megrendezték a Road Safety - a biztonság az első néven indított országjáró közlekedésbiztonsági programsorozatot. A Városi Stadion parkolójában felállított KRESZ-pályán játékos és interaktív formában ismerkedhettek meg a diákok a biztonságos közlekedés szabályaival. A programon mintegy 2000 első és másodikos diák vett részt.

A projekt keretében közlekedési ismeretek átadásában kiemelkedően jártas szakemberek tartottak foglalkozásokat az iskolásoknak. A délelőtti programokon 20 perces interaktív oktatást követően instruktorok segítségével gokartokkal, elektromos miniautókkal, kerékpárokkal és rollerekkel mentek ki a diákok a Városi Stadionnál létesített ideiglenes KRESZ-pályára.


fotó:Griechisch Tamás

Lázár László, a szervező HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. kommunikációs igazgatója elmondta: kiemelt feladatuk a hazai közlekedési kultúra és a közlekedésbiztonság fejlesztése. Megfogalmazódott európai uniós cél, hogy 2030-ra a felére, 2050-re pedig a nullára csökkenjen a közúti balesetekben elhunytak száma. - Annak érdekében, hogy ezeket a számokat elérjük, úgy döntöttünk, hogy ezt az edukációt már a gyermekeknél elkezdjük. Az ő érdekükben hívtuk életre a „Road Safety – a biztonság az első” néven indított országjáró közlekedésbiztonsági oktatási programsorozatot. Összesen 14 helyszínen zajlik a programsorozat, ennek a kilencedik állomása Sopron. A programon több mint 2000 diák vett részt- tette hozzá.


fotó:Griechisch Tamás

A védőfelszerelésekről, a táblákról, az útburkolati jelekről és a rendőri jelzésekről is hasznos információkat kaptak a diákok. Az esemény zárónapján dr. Farkas Ciprián, polgármester kiemelte: a közlekedésbiztonság fontos része a közlekedési infrastruktúra fejlesztése.


fotó:Griechisch Tamás

 - A települések közúthálózatai egyre nagyobb forgalmat bonyolítanak le, ezért a gyermekek biztonságára is kiemelt figyelmet kell fordítani. A HUMDA által szervezett közlekedésbiztonsági program során a gyerekek látványos, barátságos és játékos formában sajátíthatják el a biztonságos közlekedés alapjait. A szemléletformálást már a legkisebbeknél el kell kezdeni. Sopronban a KRESZ-parkban és az Alpin Parkban kialakított pályán is gyakorolhatják a közlekedési szabályokat. A közlekedésbiztonság fontos része a közlekedési infrastruktúra fejlesztése. Ebben a tekintetben Sopron az elmúlt időszakban jelentős lépéseket tett előre. Az M85-ös autóútnak köszönhetően a város bekapcsolódott a hazai gyorsforgalmi úthálózatba, december 1-jén pedig átadjuk az Árpád utcai Parkolóházat. A város közúthálózatának korszerűsítésére is nagy hangsúlyt fektetünk. A soproniak és a fiatalok is nagyobb biztonságban közlekedhetnek a városban - mondta el a polgármester.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek