| 2020. március. 27. | 1 perc olvasás

Egy hét alatt több mint 40 millió forinttal támogatták a soproni kórházat

Egy hét alatt több mint 40 millió forinttal támogatták a soproni vállalkozások és magánszemélyek a Soproni Erzsébet Oktató Kórházért Alapítványt. A rengeteg felajánlásból a Soproni Gyógyközpont működését tudják segíteni, amely a betegek javát szolgálja.

Példátlan összefogás indult el Sopronban is a koronavírus járvány megjelenését követően. Cégek, szervezetek, családok a saját lehetőségeikhez mérten, adtak támogatást a Soproni Gyógyközpont legnagyobb alapítványának.

- 192 adakozó mintegy 42 millió forint támogatást nyújtott be hozzánk – osztotta meg velünk Komornoki László, a Soproni Erzsébet Oktató Kórházért Alapítvány kuratóriumi elnöke. - A Soproni Gyógyközpont ebből olyan berendezéseket szerez be, amelyek segítenek az új típusú koronavírus által okozott betegség leküzdésében. Az intézmény már mintegy 20 millió forintnyi berendezést megnevezett. Ezek esetében a megvásárlás, a megrendelések visszaigazolása, a szükséges szerződések megkötése és az előlegek átutalása folyamatban van. Természetesen folyamatban van további gépek beszerzése is – hívta fel erre a figyelmet.


Komornoki László, a Soproni Erzsébet Oktató Kórházért Alapítvány kuratóriumi elnöke

A megrendelt gépekkel az állami fenntartású intézmény munkáját segíti az alapítvány, amely idén is fogadja az 1+1 százalékos felajánlásokat. A szervezet további adományokat is vár, ennek részleteit a Soproni Gyógyközpont honlapján találják meg az érdeklődők.  

Borítókép: illusztráció; Forrás: Bartos Gyula / kormany.hu

Legnépszerűbb cikkek