| 2021. április. 8. | 1 perc olvasás

Egy hét múlva esedékes az általános iskolai beiratkozás

Közeledik az általános iskolai beíratás időpontja. Idén a járványügyi helyzetre való tekintettel a tavalyihoz hasonlóan módosul az eljárási rend. A tudnivalókra hívta fel a figyelmet Szerda Este című műsorunkban Marek János, a Soproni Tankerületi Központ igazgatója.

Április 15-16-án zajlik a leendő elsősök beiratkozása az általános iskolákba. Sopronban és térségében a szülők 15 oktatási intézmény közül választhatják ki a gyermeküknek legmegfelelőbbet. 

Marek János, a Soproni Tankerületi Központ igazgatója elmondta, a pandémiás helyzetben is lehetséges a személyes jelenléttel történő beiratkozás, azonban a Tankerületi Központ ezt nem javasolja. – Nagyon kérünk mindenkit, akinek lehetősége van rá, az digitális platformon valósítsa meg a jelentkezést. Ezt egy kidolgozott, felhasználóbarát felületen lehet megtenni azokban az intézményekben, ahol a Kréta rendszert használják. A többi intézmény esetében a weblapon meg lehet találni a beiratkozáshoz szükséges információkat. – emelte ki Marek János, a Soproni Tankerületi Központ igazgatója.

A tévhitekkel ellentétben a beiratkozás folyamatát abban az esetben is végig kell csinálni, ha a gyermek a lakcíme szerinti körzeti iskolában kezdi meg tanulmányait. Amennyiben olyan intézményt választanak a leendő kisiskolásnak, ami nem állami fenntartású iskola, vagy a körzeten kívül esik, abban az esetben április 23-ig születik meg a döntés, hogy a gyermek felvételt nyert-e.

2021 szeptemberétől 777 kisgyerek válik tankötelessé, közülük 641-en fogják megkezdeni tanulmányaikat Sopronban. A térségben összesen 25 óvodai egységből érkeznek gyermekek.

A teljes beszélgetést ide kattintva tekinthetik meg.

Legnépszerűbb cikkek