| 2020. november. 16. | 2 perc olvasás

Egy hónap kényszerszünet után magabiztos győzelemmel tért vissza a Sopron

A hosszú kihagyás után egy szűk rotációval lépett újra pályára a csapat. A vártnak megfelelően nem okozott gondot a győzelem begyűjtése Zalaegerszegen. A 9. fordulóból elhalasztott mérkőzésen a Sopron Basket 104-47-es fölénnyel zárt a ZTE NKK otthonában hétfő este.

A Sopron Basket utoljára október 14-én játszott tétmérkőzést. Ezúttal nyolc bevethető játékosra számíthatott Gáspár Dávid. A pályára lépők között ott láthattuk a szombaton Isztambulban a szerb válogatott színeiben kétszeri hosszabbításos Eb-selejtezőt vívó Jelena Brooks-t. Zalaegerszegi oldalon is volt egy játékos az Eb-selejtezőkről. A bosnyák csapattal Svájccal és Oroszországgal mérkőző Miljana Dzombeta.

Gabby Williams villanásai vezették fel a találkozót. A Sopron Basket amerikai játékosa a csapata első 10 pontjából nyolcat szerzett és ezzel 10-3-ra elléptek a soproniak. A ZTE ezt követően még 12-9-re felzárkózott. Innen azonban egy 16-0-s szériával állva hagyták a hazaiakat Fegyverneky Zsófiáék. Az első szakaszt a soproniak ifjú tehetsége Pfeiffer Virág zárta egy triplával, amivel 37-16-ra módosult az állás.


Forrás: ZTE NKK

A második negyedben sem változott a játék képe. A soproni védekezés is egyre jobban összeállt. Mindössze 7 pontot engedélyeztek riválisuknak. Gabby Williams és Megan Walker vezetésével pedig gyorsan nőtt a differencia. Williams végül 22, Walker pedig 14 egységig jutott a félidőhöz érkezve. A 62-23-as szünetben a statisztikán azt láthattuk, hogy a Sopron a 34 mezőnykísérletéből 22-t értékesített, közte hat triplát. A ZTE pedig 21-ből 9-et jegyzett. Hazai részről a 7 pontos Kulcsár Bianka volt a legeredményesebb. Az összképhez hozzátartozik, hogy mindkét csapat küzdött a szerkezettel, hiszen kezdő magas játékosok hiányoztak.

A harmadik negyedben is tartotta a ritmust a Sopron, így a játékrész közepén 78-27-nél már az 50 pontot is átlépte a differencia. A záró szakasznak 84-35-ről vágtak neki a felek. Még négy perc volt hátra a találkozóból, amikor Jelena Brooks duplájával érte el a 100. szerzett pontját a soproni gárda. Becsülettel hajtott a ZTE, Dzombeta és Kulcsár villanásainál vagy éppen Úr Boglárka triplájakor szép hazai megmozdulásokat is feljegyezhettünk. A Sopron Basket végül egy hónap kényszerszünet után nyolc játékossal is ponterős teljesítményt nyújtott és 104-47-es sikert ünnepelhetett.

Borítókép forrása: ZTE NNK

Legnépszerűbb cikkek