| 2019. május. 7. | 1 perc olvasás

Egy könnyű, egy nehezebb rész – Matematika érettségi

Kedden matematikával folytatódott a 2019-es tavaszi érettségi szezon. A Sopronban tanuló diákok szerint a megmérettetés első fele egyszerű volt, ugyanakkor a második részében voltak összetettebb megoldást igénylő feladatok.

 A matematika érettségi feladatait oldják meg a Berzsenyi Dániel Evangélikus Líceumban tanuló diákok. A szaktanárok a matematika érettségi első, rövidebb részét könnyűnek találták – ugyanakkor az érettségi hosszabb, összetettebb feladataiból álló része okozhatott meglepetéseket a diákoknak. - Voltak benne gráfok, valószínűségszámításos feladatok néhány geometriás mellett, illetve koordinátageometria és vektoros feladványok is – tudtuk meg Schöll Gergőtől, a soproni Berzsenyi Dániel Evangélikus Líceum érettségiző tanulójától.  

- A matematika érettségi kettő részből áll, az első részére 45 percünk volt – mondta Nagy Bettina, aki ugyanebben az intézményben írt kedden érettségit. - Ez könnyű volt, viszonylag gyorsan be is tudtam fejezni. A második részre 135 percünk volt, ezt szerintem a legtöbben ki is használták a feladatok megoldására, ugyanis az előző évekhez képest nehéz feladatokat kaptunk – emelte ki.

A diákok azonban bevallásuk szerint sikeresen teljesítették a feladatokat. Ez köszönhető annak is, hogy a Berzsenyi Dániel Evangélikus Líceumban komoly hangsúlyt fektetnek a felkészítésre. - Az iskolában szinte minden eddigi feladatot végigcsináltuk – mondta Varga Sára érettségiző. - Az elmúlt félévben, sőt talán még korábban nekiálltunk a korábbi évek feladatait elvégezni és ami nehezen ment, arra különös hangsúlyt fektettünk – fűzte hozzá társa, Vissi Klaudia.  

Matematika vizsgatárgyból középszinten 1222 helyszínen 69.233 vizsgázó emelt szinten 88 helyszínen 3.866 vizsgázó tett érettségi vizsgát. Sopronban középszinten 713-an adtak számot matematika ismereteikről, míg emelt szinten 32-en érettségiztek a tantárgyból.  

Legnépszerűbb cikkek