| 2021. május. 25. | 1 perc olvasás

Egy nap alatt kétszer is elfogták az ittas sofőrt a soproni rendőrök

Mérlegen a valóság: Egy nap, 527 ellenőrzés, abból 6 pozitív alkoholteszter Győr-Moson-Sopron megyében. A forgalomból kiszűrt járművezetők közül egy sofőrt néhány óra alatt kétszer is elfogtak a rendőrök ittas vezetés gyanúja miatt.

A soproni járőrök május 24-én 17 óra 54 perckor a 8623-as számú úton igazoltatták egy gépkocsi 59 éves zsirai vezetőjét. Az ellenőrzésekor a vele szemben alkalmazott légalkoholmérő készülék pozitív értéket mutatott, ezért őt további mintavételre a rendőrkapitányságra előállították. Az intézkedéskor azt is megállapították az egyenruhások, hogy a zsirai lakos nem rendelkezik érvényes vezetői engedéllyel, mivel a Győr-Moson-Sopron Megyei Bíróság véglegesen eltiltotta a vezetéstől. A férfit szabadon bocsátották, azonban 19 óra 42 perckor ismét elfogták, mivel újra autót vezetett, továbbra is alkoholos befolyásoltság alatt. Ekkor előállítását követően őrizetbe vették, majd a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság fogdájában vitték.

A győri járőrök 2021. május 24-én 15 óra 18 perckor a Fehérvári úton, majd 17 óra 30 perckor Abdán, az Ifjúság utcában ellenőriztek egy-egy gépkocsivezetőt. A mosonmagyaróvári rendőrök 7 óra 15 perckor egy Halászi felől a Deák tér irányába közlekedő járművezetővel, a soproni egyenruhások pedig 10 óra 37 perckor a Tómalom utcában egy másik sofőrrel szemben intézkedtek. Az ellenőrzések során mind a négy járművezetőnél pozitív értéket mutatott a velük szemben alkalmazott alkoholteszter, ezért őket további mintavételre az illetékes rendőrkapitányságokra előállították.

Borítókép:illusztráció

Legnépszerűbb cikkek