| 2016. szeptember. 19. | 2 perc olvasás

Egy sikeres rendezvény! Ilyen volt a II. Tekerj Sopron!

Az esős, borongós idő sem tántorította el a soproni bringásokat.

 

Szombaton rendezték meg Sopronban az Európai Mobilitási Hét és az Autómentes Nap programsorozathoz szorosan kapcsolódva a II. Tekerj Sopron elnevezésű kerékpáros túrát. Sopron Megyei Jogú Város illetve a MTB SOPRON SE. ( Focus Team Hungary)  és a GYSEV BMX SE. szervezésében lebonyolított rendezvényen, aminek a Lővér Kemping adott otthont.  Már délelőtt ügyességi versenyekkel kezdődött a nap, ahol kicsik és nagyok próbálhatták ki ügyességüket a futó és Mountain Bike versenyeken, de volt látványos BMX bemutató is. 

Az esemény talán legjobban várt pontja, a közös bringás felvonulás volt Sopron utcáin, ami a rossz idő ellenére sok részvevőt vonzott. A kerékpárosok rendőri felvezetés mellett szinte egész Sopront körbe kerekezték és jókedvűen tértek vissza a Lővér Kempingbe, ami egyben az indulási és célállomás is volt. 

A résztvevőknek a visszaérkezést követően frissítőkkel, csokoládékkal és gyümölccsel kedveskedtek a szervezők, majd az értékes ajándékok kisorsolására is sor került. Sopron Sportfelügyelete jóvoltából kilenc értékes kerékpár talált gazdára.

Az eseményhez szorosan kapcsolódik az a felhívás is, hogy lehetőség szerint minél többen csatlakozzanak városunkban is a csütörtöki autómentes naphoz.  Szeptember 22-én díjmentesen utazhat forgalmi engedély felmutatása mellett bárki a vasúton, illetve ingyenesen veheti igénybe az ÉNYKK Zrt. helyi autóbuszjáratait. 


fotó: Koszorú Mihály

fotó: Koszorú Mihály

fotó: Koszorú Mihály

fotó: Koszorú Mihály

fotó: Koszorú Mihály

fotó: Koszorú Mihály

fotó: Koszorú Mihály

fotó: Koszorú Mihály

Legnépszerűbb cikkek