| 2022. április. 1. | 2 perc olvasás

Egyenlített a DVTK az elődöntőben, hétfőn harmadik meccs lesz Sopronban

Az egyik fél második sikeréig tartó elődöntő párharcban a DVTK 66-60-ra legyőzte a Sopron Basket csapatát és ezzel 1-1-re módosította az állást. A sorsdöntő harmadik mérkőzést hétfőn rendezik Sopronban.

Milica Jovanovic és Aho Nina találataival gyorsan magához ragadta a kezdeményezést a jó hangulatú DVTK Arénában a házigazda. Briann January büntetői jelentették az első soproni pontokat, de erre Leslie Vorpahl azonnal triplával válaszolt. 7-2-nél egy kicsit megtorpantak a csapatok, majd a Sopron vett új lendületet és 7-6-ra felzárkózott. A folytatásban 11-6-ra ismét megugrott a házigazda, de 12-11-nél már a soproniak vezettek, és Völgyi Péter időkérése állította meg a játékot. Kezdett ritmusba kerülni a bajnoki címvédő és ezt igyekezett azonnal megállítani a DVTK. Ez jól sikerült, hiszen Bernáth Réka és Kiss Angelika révén visszavette a kezdeményezést a házigazda. Varga Alíz triplája zárta az első szakaszt, de így is 17-16-ra a DVTK vezetett 10 perc után. A második negyed elején Jessica Kuster és Cheridene Green erősítette meg a DVTK előnyét, így 2-5 pont között látszott beállni a differencia.

Küzdős mérkőzést láthattunk, egyik csapat sem tudott hosszabb időre jó ritmust elkapni. Árulkodó, hogy 24-19 után  négy és fél percig mezőnykosarat nem jegyezhettünk fel. Briann January és Gabby Williams büntetőivel szépített a Sopron, majd Stefanie Dolson ziccerével egyenlített. A félidő utolsó három percébe 24-24-ről érkeztek a felek. Gabby Williams állt a soproniak élére, egymaga 9 pontot szerzett, amivel 33-28-as előnyhöz juttatta csapatát. A nagyszünet előtt Milica Jovanovic büntetőivel szépített a DVTK 33-30-ra. A harmadik negyed elején Fegyverneky Zsófia és Határ Bernadett erősítette meg a soproni vezetést. 37-30-nál már egy 18-6-os sorozatban volt a Sopron. A DVTK azonban a szempontjából időben megfogta a meccset, Bernáth Réka és Kányási Veronika tripláival 37-36-ra visszajöttek a hazaiak és ezzel teljesen nyílttá tették a csatát. A Sopron a harmadik negyed második felében Jelena Brooks révén 1-3 pont között még őrizte előnyét, de ekkor már nem engedte leszakítani magát a DVTK. Sőt, amikor Bernáth Réka újabb triplája célt ért, 28-28 után ismét döntetlen volt az állás. Egészen pontosan 43-43 állt az eredményjelzőn.

A harmadik negyed hajrájában Bernáth Réka mellett ismét betalált Aho Nina, így 49-45-ös előnyre tett szert a házigazda. Azóta tudjuk, hogy innentől végig a DVTK járt előrébb. A záró szakasz kezdetén Jessica Kuster hét pontjával erősítette meg előnyét a hazai együttes. Erre mindössze Határ Bernadett tudott válaszolni, így 56-47-nél kialakult az addigi legnagyobb különbség a felek között. Fegyverneky Zsófia triplájával szépített a Sopron, de erre Jessica Kuster azonnal felelt. 59-50-nél Gáspár Dávid időkérése állította meg a játékot. Hat és fél perc volt hátra. Nagy hajrába kezdett a Sopron, így 59-54-nél már egy hazai időkérésen is túl voltunk. A soproni felzárkózás 61-57-ig tartott. Két perccel a vége előtt ugyanis 63-57-re módosította az állást Aho Nina. A vendégek előtt Stefanie Dolson triplájánál még felcsillant a remény, de Cheridene Green lezárta a találkozót. A DVTK végig koncentrálva játszott, és 66-60-as sikerrel kivívta a sorsdöntő harmadik meccs lehetőségét.

Legnépszerűbb cikkek