| 2019. október. 20. | 1 perc olvasás

Egyeskő a Macskakőben

Egy erdélyi ihletésű tárlattal folytatódott a Macskakő Gyermekmúzeum bemutatkozom sorozata a Szent György utcában. A Botorka Művelődési Egyesület alkotótáborának képzőművészeti kiállítása, az erdélyi Balánbányán található Egyeskő hegycsúcsról kapta a nevét. A nyaranta megrendezett alkotótábor fiatal alkotói minden évben ellátogatnak az Egyeskőhöz, ahol egy éjszakát töltenek a menedékházban.

Több mint tíz éve szervez képzőművészeti alkotótáborokat gyerekeknek, fiataloknak a Botorka egyesület az erdélyi Balánbányán, az utóbbi négy évben a táborok művészeti vezetője Rozmán Zoltán rajztanár Ágfalváról - hangzott el a kiállítás megnyitóján.


fotó: Griechisch Tamás

fotó: Griechisch Tamás

– Elsősorban helybelieket várnak a táborba, de minden évben vannak magyarországi résztvevői is a festői környezetben található  művészeti tábornak. A fiatalok egy hetet töltenek el Erdélyben, alkotnak, ismerkednek, játszanak és persze mindig barátságok is szövődnek.  


fotó: Griechisch Tamás

 - Amikor elbúcsúznak egymástól a gyerekek könnyes szemmel ölelik egymást, mondta a Botorka Egyesület elnöke. Botorka Csaba hozzátette, a tábor legfontosabb célkitűzése, hogy barátságok szövődjenek.


fotó: Griechisch Tamás

A táborban készült alkotások bemutatásának komoly hagyománya van Sopronban, idén a Macskakő Gyermekmúzeum ad otthont a tárlatnak. A megnyitó Filep Márk önkormányzati képviselő köszöntötte a megjelenteket.


fotók: Griechisch Tamás

Legnépszerűbb cikkek