| 2019. április. 15. | 1 perc olvasás

Egyetemi oktatás a Feki Webstudioban

A Soproni Egyetem Simonyi Károly Műszaki, Faanyagtudományi és Művészeti Kar Informatikai és Gazdasági Intézetének fontos célja, hogy a diákok gyakorlatias oktatásban részesüljenek. A gazdaságinformatikus hallgatók tanulmányainak meghatározó részét képezi a webprogramozás. Annak érdekében, hogy a webfejlesztés alapvető technikáit és a manapság használatban lévő programnyelveket gyakorlatban elsajátíthassák, a Soproni Egyetem együttműködő partnerének munkatársai tartják az órákat a diákoknak immár több éve.

A Feki Webstudio Kft. több, mint 10 éve foglalkozik egyedi weboldalak, honlapok készítésével. Régiónkban fejlesztettek már szoftvereket, honlapokat a GYSEV Cargo Zrt-nek, a Soproni Vízmű Zrt.nek és Petőfi Színháznak is.

Így a diákok olyan szakemberektől tanulhatnak, akik ismerik és nap, mint nap használják a legújabb webfejlesztési technológiákat.

Az idei órákat Fertőszentmiklóson, a Webstudio újonnan kialakított előadótermében tartották a meg. Ez egy újabb mérföldkő volt a vállalkozás és az egyetem együttműködésében.

"Az informatika folyamatosan fejlődő világában különösen fontosnak tartjuk, hogy minél aktuálisabb technológiákkal találkozhassanak a hallgatóink tanulmányaik során." - mondta Dr. Bacsárdi László egyetemi docens, a soproni gazdaságinformatikus képzés szakfelelőse. "A diákoktól folyamatosan pozitív visszajelzést kapunk a Feki Webstudióval való együttműködésünkről, ezért is örülünk annak, hogy idén tavasszal minden eddiginél aktívabb szerepvállalással vettek részt a webes oktatásunkban, és hallgatóink a céget is meglátogathatták.”

A jeles esemény alkalmából a vállalkozás ügyvezetője, Fekete Attila megismertette a hallgatókkal a cég történetét és céljait, majd a fejlesztő szakemberek előadásai következtek. A diákoknak lehetőségük volt betekinteni a vállalkozás működésének mindennapjaiba is.

“A Feki Webstudionál vállalati kultúra egyik legfontosabb értéke a folyamatos tanulás és fejlődés. Ezt az értéket az újonnan elkészült előadóterem nagyban támogatja. Örömmel osztjuk meg tudásunkat tapasztalatainkat a Soproni Egyetem hallgatóival.” - mondta el megkeresésünkre az ügyvezető.

Legnépszerűbb cikkek