Egyházi könnyűzenei képzést tartottak a Szent Imre-plébánián

  2021. október 23. - www.sopronmedia.hu

Október 23-án a Kovács K. Zoltán Alapítvány jóvoltából egyházi könnyűzenei workshoppal várták a plébánián a hangszeres és énekes résztvevőket.

A Kovács K. Zoltán Alapítvány jóvoltából mindenki számára térítésmentesen elérhetővé vált a templomi gitárosok fejlődését segítő keresztény könnyűzenei oktatási projekt. Az előadók – Mező Misi, Bolyki Balázs, Szabó Balázs, Gável Gellért és András – kifejezett elhatározása, hogy az oktatóvideókkal magasabb szakmai és lelki szintre emeljék a hazai, keresztény könnyűzenei előadók Istent dicsőítő tevékenységét.
A workshopon több programon is részt vehettek az érdeklődők. – Különböző területeket próbáltunk felvonultatni a mai napon. Az éneklés technikájáról Bolyki Balázs tartott előadást. A programozott dicsőítés témában Szabó Balázs gospelzenész beszélt arról, hogyan tudnak infromatikai eszközöket arra használni, hogy a dicsőítést színesebbé tegyék. Dobos kamarazenét Gulyás Máté oktatott, Mező Misi és jómagam a dalszerzésről, valamint a dicsőítés lelkületéről és a keresztény künnyűzenei műfajról beszélünk – részletezte a programot Gável Gellért, a K. Zoltán Alapítvány keresztény könnyűzenei szakmai vezetője.

A szent, művészi és egyetemes egyházzenei hármas kritériumnak megfelelően a projekt vezérszavai: „Istennek, igényesen, veled”. Ahogyan a gótikus templomok szabad szemmel nem látható cirádáit is maximális pontossággal dolgozták ki Isten dicsőségére a középkori kőfaragók, ugyanilyen belső finomságra és igényességre hívnak meg az előadók a workshop keretein belül.

Kérem, várjon... Kérem, várjon...