| 2017. szeptember. 20. | 1 perc olvasás

Egyháztörténeti konferenciának adott otthont Sopron

Kezdetét vette Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Soproni Evangélikus Egyházközség, és a Soproni Református Egyházközség által szervezett "A reformáció 500 éve” konferencia és rendezvény sorozat a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központban.

Az egyháztörténeti konferencia megnyitóján Tóth Éva önkormányzati képviselő elmondta, hogy Sopronnak, mint az európai reformáció városának rang és megtiszteltetés ez a programsorozat, mely nem csak a múltról, hanem a jövőről is szól. Hangsúlyozta beszédében, hogy azok az értékek, melyek reformációnak köszönhetőek, gyarapítanak, és megtartanak.


fotó: Griechisch Tamás

Tóth Károly a Soproni Evangélikus Gyülekezet lelkésze elmondta, hogy egy szép összefogás eredménye ez az esemény, mely élére Sopron Város önkormányzata állt, együttműködve az evangélikus és református gyülekezettel. A konferencia célja, hogy bemutassa mit is jelent a reformáció, mely hatással volt az egész világra és így Sopronra is.


fotó: Griechisch Tamás

Vladár Gábor a Soproni Református Egyházközség lelkipásztora hangsúlyozta, hogy három történelmi egyház is részt vesz a konferencián, hiszen a római katolikus egyházat is meghívták. Ez a konferencia a reformáció nyugat-dunántúli történetét mutatja be, Sopron központtal.


fotó: Griechisch Tamás

A program védnöke Firtl Mátyás parlamenti képviselő. A nap programjának részeként egy kiállítás is nyílik  "Festett kazettás templom mennyezetek motívumvilága" címmel, valamint kerekasztal-beszélgetést is tartanak a három történelmi egyház püspökeinek részvételével.


fotó: Griechisch Tamás

fotó: Griechisch Tamás

Legnépszerűbb cikkek