| 2021. február. 7. | 2 perc olvasás

Egylabdás meccsen nyert a Sopron KC Pakson

Borisov triplája döntött a szombati mérkőzésen: Atomerőmű SE - Sopron KC 88-90. Mindkét csapat a javítás reményében lépett pályára, míg a Sopron a Debrecentől kapott ki otthon, addig az ASE a Falco ellen veszítette el a hazai veretlenségét az előző körben.

Sokáig nem találtak a gyűrűbe a csapatok, majd egy Thompson hármassal és egy Borisov kettessel ellépett a Sopron. Valerio-Bodon Vincent és Eilingsfeld kosaraival ideig-óráig tudta magát tartani a Paks, de rajtuk kívül senki más nem tudott pontot szerezni, 8-15-nél kért időt Braniszlav Dzunics. Borisov remek dobóformát mutatott, nem sokkal később a tíz is meg lett közte, ám innen még tudott faragni a hátrányából az ASE a negyed végéig. 19-25.

Elkapták a fonalat kintről a hazaiak, három triplával fordítottak is a második felvonás elején (28-27). Megmaradt a lendület, Lóránt már a tizedik pontját szerezte a padról beszállva, amikor időt kért Kosztasz Flevarakisz. Kiegyenlítetté vált a találkozó, de egy kicsivel végig a paksiak jártak előrébb (33-31). Továbbra is sok pont érkezett a hazai kispadról, amit elsősorban Borisov és Thompson próbált ellensúlyozni, négypontos paksi előnnyel mentek nagyszünetre a csapatok. 41-37.

A fordulás után Lóránt középtávolijára Elmore közelije érkezett válaszként, majd Padgett tett hozzá egy büntetőt a vendégek pontjaihoz (43-40). Próbáltak ellépni a hazaiak, de sokáig mindenre válaszolt a Sopron, ezzel közel tartva magához az ellenfelét (54-49). Kezdtek egyre jobban lemaradni a vendégek, nagy ritmust diktált ebben a periódusban az ASE, aminek köszönhetően a tízet is átlépte a különbség (63-52). Egy SKC időkérést követően 7-0-át mentek a vendégek, gyorsan visszajöttek a meccsbe (63-59). Újra a kezébe vette az irányítást a Paks, amely hétpontos előnyről várhatta az utolsó negyedet. 71-64.

A záró felvonás elején is visszavert minden felzárkózási kísérletet az ASE, egészen addig, amíg Borisov és Thompson be nem vert egy-egy triplát (78-77). Borisov ellenállhatatlanul játszott ezekben a percekben, öt és fél perccel a vége előtt egyenlített a Sopron (80-80). Ezután sok hiba csúszott mindkét csapat játékába, egy kicsivel pontosabbak voltak a befejezéseknél a paksiak, így megint náluk volt az előny (84-80). Sikerült egyenlítenie a soproniaknak, két perc volt már csak vissza (84-84). Megvolt a lehetősége a vendégeknek arra is, hogy megszerezzék a vezetést, de eladták a labdát, Lóránt pedig büntetőből büntetett. Borisov csak az egyik büntetőjét dobta be, de a kivédekezte a paksi támadást a Sopron, Jogéla pedig higgadt maradt a vonalról, 86-87-nél, 46 másodperccel a vége előtt kért időt Braniszlav Dzunics. Megint nagyot ment hátul a soproni együttes, de elszórták a játékszert, ezúttal Capers próbálkozhatott a vonal mögül. Az elsőt kihagyta, a másodikat bedobta, huszonegy másodperce maradt az SKC-nak (87-87). Borisov kapta meg a labdát egy kettő-kettő után, aki kötélidegekkel célzott a triplavonalon túlról, ezzel pedig megnyerve csapatának a mérkőzést. 88-90.

 

Fotók: Soproni Kosárlabda Club

Legnépszerűbb cikkek