| 2021. február. 16. | 1 perc olvasás

Segítség - szabadúszó kollégáikat támogatják a soproni színészek

A munkahelyek sikeres megőrzése mellett a járványhelyzetben a Pro Kultúra legnagyobb értéknek a dolgozók, a társulat felelős közösséget alkotó erkölcsi erejét, emberi tartását emelte ki Pataki András. A kulturális céget működtető ügyvezetője bejelentette, a soproni főállású színészek a szakszervezet közvetítésével anyagi segítséget, támogatást nyújtanak bevétel és munka nélkül maradt szabadúszó kollégáiknak, akikkel egy csapatot alkotva játszottak az elmúlt években a közönség nagy örömére.

A Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. a pandémia kitörése után az elmúlt egy évben hét intézkedési tervet dolgozott ki, hogy működőképes maradjon a város kulturális életének több intézményét magában foglaló cég. Az ügyvezető elmondta: a járványhelyzetben is képesek voltak azonnal reagálni a bejelentett változásokra. A közönséggel folyamatos a kapcsolatuk, mindig tudnak számukra kínálni választási lehetőségeket, hogy megmaradjanak a bérletes és jegyet váltó nézőik. Mindemellett fontos volt számukra, hogy megőrizzék a munkahelyeket, ami sikerült, sőt, összességében némi nyereséget is el tudtak könyvelni az elmúlt évre. Köszönhető mindez az intézményeket segítő kormányzati mentőcsomagnak, a sikeres pályázataiknak, és annak, hogy kollégáik összetartó csapatot alkotva hatékonyan dolgoznak akkor is, amikor nem fogadhatják a nézőket. Ennek a közösségi erőnek, erkölcsi, emberi tartásnak a példája, hogy a soproni színház főállású színészei, tagjai, akik rendelkeznek rendszeres havi fizetéssel, maguk között gyűjtést szerveztek a társulathoz tartozó szabadúszó, munka és bevétel nélkül maradt, nehéz helyzetbe került kollégáiknak. Az anyagi segítség eljuttatását a Színházi Dolgozók Szakszervezete (SziDoSz) helyi alapszervezeti elnöke, az országos elnökség tagja, Savanyu Gergely színművész közreműködésével adják át színésztársaiknak.

Pataki András elmondta, a soproni társulat egymás és a közönség egészségét megóvandóan beoltatja majd magát a koronavírus elleni vakcinából.

 

Pataki András
Pataki András
forrás: Pro Kultúra Sopron

Legnépszerűbb cikkek