| 2018. február. 15. | 2 perc olvasás

Egymilliárd forintos fejlesztés a hulladékgazdálkodási rendszerben

A korábban megvalósított hulladékkezelő rendszer továbbfejlesztése, magasabb szintű hulladékkezelés megvalósítása és a költséghatékonyság növelése mellett a hulladékkezelő kapacitások bővítése a célja annak a 47 települést érintő projektnek, amelyet közel 960 millió forintból valósít meg a Sopron Térségi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás.

A Komplex hulladékgazdálkodási rendszer fejlesztése Sopron térségében, különös tekintettel az elkülönített hulladékgyűjtési, szállítási és előkezelő rendszere című projekt nyitórendezvényét február 15-én, csütörtökön tartották Sopronban, a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központban. 

Az eseményen Mágel Ágost, a Sopron Térségi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás elnöke és Kosztka László, a Közszolgáltató STKH ügyvezető igazgatója számoltak be a projekt egyes elemeiről, és mutatták be a megvalósulás főbb állomásait. 

A nyitórendezvényen a város részéről részt vett Dr. Simon István alpolgármester is.

Az eseményen reflektorba került, hogy a program keretein belül a meglévő hulladékkezelési technológiát tovább korszerűsítik, kiegészítve a korábbi fejlesztési pályázatok (KEOP) keretében megvalósult hulladékgazdálkodási rendszereket. 

A következő időszakban a társulás területén megvalósul többek közt a kommunális hulladék mechanikai előkezelése (utóaprítás kiépítésével), szelektív hulladékgyűjtő edények beszerzése a zsákos rendszer kiváltása érdekében, optikai válogatórendszer kiépítése a cséri telepen, kommunális hulladékgyűjtő autók beszerzése, szállítójármű beszerzése a hulladékudvarok és a lomtalanítás jobb és akadálymentes elvégzésére, zöldhulladékgyűjtő tehergépkocsi beszerzése valamint egy zártfülkés targonca beszerzése a soproni válogató csarnoki munkához. 

A programban a Soproni és a Kapuvári Járás települései az érintettek, amelyre a társulás a Környezeti és Energiahatékonysági Operítv Programban közel 960 millió forint megvalósíthatósági támogatást nyert.


fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

Legnépszerűbb cikkek