Egyre több szülő kér gyermekfelügyeletet Sopronban

A koronavírus miatt elrendelt veszélyhelyzet óta valamennyi soproni bölcsődében és óvodában biztosított a gyermekek napközbeni ellátása, a szigorítások enyhítésével pedig egyre több szülő kér felügyeletet és étkeztetést.

Dr. Farkas Ciprián polgármester a vidéki városok közül az elsők között jelentette be, hogy az önkormányzat rendkívüli szünetet rendel el az óvodákban és bölcsődékben a koronavírus-járvány miatt. A március 16-án elrendelt rendkívüli szünet óta biztosított valamennyi önkormányzati fenntartású óvodában és bölcsődében a gyermekek napközbeni felügyelete és étkeztetése a szülők kérésére - tájékoztatta szerkesztőségünket az önkormányzat. 

A városban tehát nemcsak ügyeleti szinten működik a felügyelet, hanem minden gyermeket abban az óvodában helyeznek el, ahova egyébként is jár. Az önkormányzat az óvodák és a bölcsődék esetében megfelelő kapacitásokkal bír, emellett az intézmények maradéktalanul betartják a jogszabályi előírásokat a létszámok tekintetében is, amely azt jelenti, hogy egy csoportban maximum öt gyermek lehet. 

Március 16. óta átlagosan naponta 19 gyermek felügyeletét biztosítja az önkormányzat az óvodákban, míg ez a létszám a bölcsődék esetében 12. A korábban érvényben lévő kijárási korlátozás ideje alatt kevés szülő vette igénybe ezt a lehetőséget, a járványhelyzet kedvező alakulásának köszönhetően azonban egy növekvő tendencia tapasztalható május eleje óta.

 

Borítókép: illusztráció; Forrás: internet

Legnépszerűbb cikkek