| 2019. szeptember. 9. | 1 perc olvasás

Együtt a Jereván!

Közösségi családi programkavalkád, kultúra, szórakozás – mozgalmas hétvége vár a Jereván településrész lakóira – ezt Tóth Éva, a Jereván Településrészi Önkormányzat elnöke mondta el.

Látvány és muzsika – kiállítás és zene a Szolgáltatóház átriumában

Szombaton, szeptember 14-én a festészet és az igényes muzsika veszi birtokba a szolgáltatóház belső udvarát.

Nyárvégi szabadtéri kiállítást rendeznek ezen a napon Látvány és muzsika címmel. Süliné Huszár Lilla, a Soproni Szimfonikusok tehetséges hegedűművésze festményeit állítják ki. A rendhagyó, de mindenképpen nagyon eredeti kiállítást Keresztény Richárd, a Soproni Képzőművészeti Társaság elnöke nyitja meg szombaton 9.30 órakor. Az arrajárók estig nézhetik meg az akvarelleket.

Együtt a Jereván!

Vasárnap, szeptember 15-én, vasárnap, 15 órától a Kodály téren tartja a Jereván településrészi Önkormányzat a nagyszabású családi programját.

Az Együtt a Jereván! programfolyam fergetegesnek ígérkező néptánctalálkozóval kezdődik, amely nemzetiségeink értékeinek seregszemléje lesz: magyar, horvát, német, cigány autentikus népzene csendül fel, népi együttesek lépnek fel.

Az autentikus népművészet minden nemzet-nemzetiség értékeinek lényegét sűríti magában, ezek által mindannyian együtt vagyunk gazdagabbak és egymásra külön-külön is büszkék lehetünk – mondta el Tóth Éva a rendezvényről, amelyet régóta tervez a részönkormányzat.

Lesznek kísérő programok: arcfestés, körhinta, bábszínház is a legkisebbeknek; este pedig, Pál Dénes koncertje zárja a mozgalmas Jereván-programfolyamot, amely során megélhetjük majd azt, hogy a művészetnek, a muzsikának, a táncnak erejével is Együtt a Jereván!

A szabadtéri közösségi programok természetesen térítésmentesek.

Borítóképünk: korábbi felvétel

Legnépszerűbb cikkek