Együtt a Jereván! – néptánc, koncert nyárbúcsúztató gyereknap vasárnap

Gyermekvárossá és rendezvénytérré alakul a Jereván lakótelepi Kodály tér ugrálóvárakkal, csúszdákkal, és vidám gyermekprogramokkal várják a családokat szeptember 5-én, vasárnap.

 

Nagyszabású programsorozat lesz a Jereván lakótelepen vasárnap. „A Jerevánon szinte már történelem, hogy a gyermeknapot városi gyermeknapként tartottuk meg. Nyárbúcsúztatóul, az iskolakezdéssel szinte egyidőben visszatér Sopronba a gyermeknap a Kodály térre vasárnap, ahova nemcsak a fiatalokat, hanem a családokat is szeretettel várjuk – mondta el Tóth Éva, a Jereván lakótelep Településrészi Önkormányzat elnöke.

A Kodály tér ilyenkor gyermekbirodalommá alakul át. Arcfestés ugrálóvár, és egyéb elmaradhatatlan programokkal készülnek a soproniaknak. „Ezen a napon folytatódik az Együtt a Jereván néptánc és népdal fesztivál is, a részvétel ingyenes tette hozzá Tóth Éva.

A gyermeknap vasárnap kibővül egy néptánctalálkozóval, melynek ötlete évekkel korábbra nyúlik vissza."A néptánctalálkozó ötlete már évekkel ezelőtt megfogalmazódott. A gyermeknapon, és a fesztiválon minden korosztály megtalálhatja a magának tetsző programot – árulta el Sipos Ferenc, a Soproni Pendelyes Kulturális Egyesület elnöke.

„Az esemény a Brass Brothers térzenéjével, fúvószenekari előadásával kezdődik, majd számos gyermekprogram követi. Ezután a folklór lesz a fő irányvonal, majd a magyar nóta, végül pedig a néptánc kerül előtérbe. A rendkívül közkedvelt népművészeti színpadi fesztivált Csepregi Éva sztárvendég koncertje zárja - hangsúlyozta Sipos Ferenc.

 

 

borítókép: sopronmédia archív

Legnépszerűbb cikkek