| 2019. szeptember. 6. | 2 perc olvasás

Együtt ünnepelhetünk a soproni borászokkal!

A soproni borok egyre jobban szerepelnek hazai és nemzetközi porondon egyaránt - vallják a szakértők. A Soproni Szüreti Napok kiváló alkalmat adnak arra, hogy a város lakói megünnepeljék ezeket a sikereket a borászokkal együtt. A vasárnapig tartó programsorozatot pénteken este nyitották meg ünnepélyes keretek között.

Fúvószene és néptánc töltötte meg élettel a Soproni Szüret 2019 színpadát pénteken. A rendezvény látogatása sok soproni számára már hagyomány. - Mi igazából már nosztalgiából járunk ki ide és a többi, borral kapcsolatos városi rendezvényre - mondta Bschaden Jánosné Katalin. - A barátainkkal együtt beszélgethetünk, miközben megkóstolhatjuk a finom soproni borokat - fűzte hozzá. 


fotó: Griechisch Tamás

A szervező Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. úgy szervezte meg a programokat, hogy a helyi hagyományőrzők minél szélesebb palettája bemutatkozhasson. A sokoldalúságnak köszönhetően széles közönséget tudnak megszólítani a borhoz tartozó helyi tradíciók mentén. - Ez a rendezvény arról szól, hogy együtt mulathassunk a borászokkal - emelte ki Pataki András, a Pro Kultúra Sopron ügyvezetője. -Minden soproni büszke lehet azokra az eredményekre, amit az itteni nedűk elértek az utóbbi években. Ehhez kapcsolódva, a produkciók során arra törekszünk, hogy a lehető legszélesebb körben szólítsuk meg a helyi kulturális élet gerincét képező előadókat - világított rá.


fotó: Griechisch Tamás

A rendezvény középpontjában a poharakban ékeskedő helyi borok álltak, amelyekből idén is rengeteg félét kóstolhat meg a közönség. - Egyesületünknek alapbázisa 18 fős, amely az utóbbi években pártoló tagoknak köszönhetően bővült - emelte ki Orosz Csaba, a Soproni Borút Egyesület elnöke. - Ennek az összefogásnak köszönhetően garantáltan jó minőségű borokkal és a hozzájuk kapcsolódó gasztronómiai fogásokkal tudjuk megtölteni a faházakat - fűzte hozzá.

A Soproni Borvidék termelői örömmel vesznek részt a rendezvényen - az ugyanis kiváló lehetőség nekik arra, hogy széles közönség előtt is bemutathassák nedűiket. - Megjelenik a helyi, igényes borfogyasztó közönség az érdeklődő turistákkal együtt és kulturált módon tudják fogyasztani a soproni termelők borait- mondta Molnár Tibor soproni borász, aki hozzáfűzte: városunk borfogyasztói egyre jobban lokálpatrióták -  A soproni vendéglátóipari egységekben is erősödik a helyi borok előnyben részesítése - mondta még.


fotó: Griechisch Tamás

A rendezvény ünnepélyes megnyitóján dr. Farkas Ciprián kiemelte: ez a program igazán soproni, ugyanis a bor városunk kultúrájának része. - Napjainkban különösen vigyázni kell a tradícióinkra - hangsúlyozta a városi tanácsnok. - Sopronnak is óvnia, fejlesztenie kell a borkultúráját, mert a helyi nedűk megmérettetnek az ország egyéb borvidékeivel. Az a célunk, hogy ne képezhesse vita tárgyát, hogy hazánkban hol van a legjobb kékfrankos - fűzte hozzá.

A megnyitó után dr. Farkas Ciprián, Csiszár Szabolcs városi sportfelügyelővel és borlovagokkal közösen préselt mustot a közönségnek a soproni borászok által felajánlott szőlőből. 


fotó: Griechisch Tamás

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek