| 1 perc olvasás

Együttérzéssel a betegekért

A betegek világnapja alkalmából mutatott be szentmisét február 11-én Varga György kórházlelkész a Kórházkápolnában. A szertartáson a betegek gyógyulásáért, az egészségügyi dolgozók és a lelki segítők odaadó szolgálatáért is imádkoztak.

A szentmisén részt vett dr. Molnár Sándor, a Soproni Gyógyközpont főigazgatója, valamint jelen voltak a kórház munkatársai és a kápolna önkéntesei is.

A betegek világnapja egybeesik a Lourdes-i Szűzanya február 11-i liturgikus emléknapjával. Ebből az alkalomból az egyház háláját és elismerését fejezi ki mindazoknak, akik életüket szentelték a betegek, szenvedők gyógyításának.

Ferenc pápa idei üzenetét „Nem jó az embernek egyedül lennie” címmel fogalmazta meg, amellyel a betegekkel való együttérzésre, a kapcsolatok ápolására szólított fel. Mint fogalmazott, arra lettünk teremtve, hogy közösségben, és ne egyedül legyünk. A betegség mindig az elesettség, a kiszolgáltatottság érzésével jár együtt, amit együttérzéssel kell enyhítenünk.

Varga György kórházlelkész Ferenc pápa üzenetéhez kapcsolódva, prédikációjában hangsúlyozta, hogy a betegek gyógyítása és lelkük ápolása egyaránt kegyelmi állapot.  Arra buzdította az egészségügyi dolgozókat, hogy továbbra is forduljanak együttérzéssel a betegeikhez, hallgassák meg panaszaikat, segítsék leküzdeni a kiszolgáltatottság érzését, a testi tünetek mellett enyhítsék lelki fájdalmukat is. György atya megköszönte az egészségügyi dolgozók áldozatos munkáját, szakértelemmel végzett szolgálatát is.

A betegeket pedig arra kérte a kórházlelkész, hogy gyógyulásukat követően se feledkezzenek meg az őket segítő orvosokról, ápolókról. Hivatásukban megerősíthetik őket, ha elégedettségüket, a kórházban szerzett pozitív tapasztalataikat másokkal is megosztják.

A Kórházkápolnában tartott szertartáson közös imádságot mondtak a kórházban ápolt betegek gyógyulásáért és az elhunytak lelki üdvéért is.

A Soproni Gyógyközpontban a hétköznapokban is folyamatosan biztosított a lehetőség a közös imádságra, György atya kórházlelkészi szolgálatát nemcsak a kápolnában, hanem a kórtermekben is gyakorolja. Lelki vezetője és támasza a betegeknek és az egészségügyi dolgozóknak.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek