Együttműködési megállapodást kötöttek az Alzheimer Café működtetésére

Alzheimer és szív világnapi programot, valamint nyugdíjas pikniket tartottak kedden az Erzsébet-kertben és a GYIK Rendezvényházban.


fotó:Magasi Dávid

A rendezvényen egy 3 oldalú együttműködési megállapodást írt alá az Alzheimer Café működtetésére a Slachta Margit Nemzeti Szociálpolitikai Intézet főigazgatója, dr. Tóth Tibor, dr. Farkas Ciprián polgármester és Sütő Teréz, az Idősek Európa Háza Alapítvány elnöke, szervező.

Dr. Tóth Tibor főigazgató elmondta: intézetük a demenciával és a fogyatékkal élők mindennapjainak megkönnyítése érdekében sokféle szakmai segítséget tud nyújtani. A soproni program egy egyedülálló kezdeményezés, melyben az önkormányzat és civilek is részt vesznek. Főállású dolgozóik, szakembereik mindent megtesznek azért, hogy a lehető legtöbb támogatást adják.

Dr. Farkas Ciprián azt hangsúlyozta: a pandémia rávilágított arra, hogy nehézségbe tud ütközni az idősek számára, hogy szeretteikkel, egymással és másokkal tartsák a kapcsolatot. Ez az együttműködési megállapodás, melyhez Sopron Megyei Jogú Város önkormányzata örömmel csatlakozik, erre kínál jó alternatívát. Támogatják az Alzheimer Cafét, hiszen a szervezők valóban önzetlenül mindent elkövetnek azért, hogy az idősek komfortosan tudják élni napjaikat, sokáig szeretetben, békességben és talán akkor is, amikor olyan időskori jelenségekkel kell együttélniük, mint a demencia vagy az Alzheimer-kór.


fotó:Magasi Dávid

fotó:Magasi Dávid

Az Alzheimer Café előadását is megtartották, az előadó dr. Amberger Erzsébet nyugdíjas tiszti főorvos volt. Az Alzheimer Café rendszeres előadásai és összejövetelei támogató közösséget biztosítanak mindazoknak, akiket érint a kór. A rendezvényen szűrövizsgálatokon is részt lehetett venni számos egyéb kísérőprogram mellett.


fotó:Magasi Dávid

fotó:Magasi Dávid

fotó:Magasi Dávid

fotó:Magasi Dávid

fotó:Magasi Dávid

Legnépszerűbb cikkek