Együttműködés a Soproni Egyetem a Magyar Mérnöki Kamara között

Együttműködési megállapodást kötött a Magyar Mérnöki Kamara és a Soproni Egyetem, amelynek célja a folyamatos együttműködés és a véleményezés a felek között a képzések és a kutatások területén.

A kamara tagjainak gyakorlati tapasztalata a legjobb alap annak megítélésére, hogy merre haladjon a műszaki felsőoktatás, mely területeken érzékelhető hiány a képzettek számában vagy a képzés összetételében, esetleg színvonalában, hogyan teremthető és őrizhető meg a maradéktalan összhang a képzési kimenet és a kamarai szakmagyakorlás követelményei között.

A Soproni Egyetem és a Magyar Mérnöki Kamara közötti együttműködés hosszú múltra tekint vissza. Az egyetem elsősorban az Erdőmérnöki, Faipari és Agrárműszaki Tagozaton keresztül kapcsolódik a kamarához. A tagozati elnökség tagjaként az egyetem több oktatója is aktív részt vállal a tagozat munkájában: egyebek mellett a jogosultságok és tanúsítványok kritériumrendszerének kidolgozásában, a tanúsító testület munkájában, illetve az évenkénti továbbképzések szervezésében. Ennek a munkának köszönhetően hamarosan tovább bővül az erdőmérnökök és a faipari mérnökök számára rendelkezésre álló jogosultságok listája. 

Wagner Ernő, a Magyar Mérnöki Kamara elnöke elmondta: a kamara egyik feladata, hogy a szervezet megújulásának részeként egy, a fiatalokat segítő, a környezetvédelmet szem előtt tartó és ösztönző szervezet jöjjön létre. Hozzátette: a megállapodás célja, hogy a Soproni Egyetemről kikerülő hallgatókat a szervezet segítse széles körű jogosultságaik megszerzésében és azok gyakorlati alkalmazásában.


Fotó: Máthé Alexandra

A Soproni Egyetem rektora, prof. dr Fábián Attila elmondta: az egyetem célja, hogy nyitottsága, rugalmassága megerősödjön, és olyan megállapodásokat kössön, amelyek nemcsak a jelen, hanem a jövő nemzedékének is szilárd alapokat biztosítanak. Hangsúlyozta: fontos a tantervi reformokban és a kutatásokban a széleskörű együtt gondolkodás, amelynek kiemelkedő eleme a kamarával történő együttműködési megállapodás. Megújulnak az egyetem vállalati kapcsolatai is, amelynek kivitelezésében is fontos partner a Magyar Mérnöki Kamara, hiszen a szervezettel történő együtt gondolkodás részeként megerősödhetnek a képzések műszaki tartalmai – tette hozzá


Fotó: Máthé Alexandra

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek