| 2019. március. 9. | 2 perc olvasás

Elbúcsúztak a Csik Ferenc uszodától

Az úszás köré épülő szórakoztató programokat felvonultató parti keretében köszöntek el a sport szerelmesei a Csik Ferenc uszoda épületétől szombaton. A sportéletet régóta szolgáló objektum helyére modern komplexum épül, amely komfortjában példamutató lesz, így színvonalas helyszínt adhat a komolyabb megmérettetéseknek is.

- Szerettünk volna jó hangulatban elbúcsúzni a Csík Ferenc uszodától, ezért a helyi sportegyesülettel karöltve életre hívtuk ezt a zenés-játékos vetélkedőkkel kiteljesedő rendezvényt – mondta Fekete Richárd, a Soproni Vízmű Zrt. fürdő üzemmérnökségének vezetője. A programok során egy minikupa keretében a gyermekek megküzdhettek szüleikkel a habok között a gólokért, de a bátrabbak megismerkedhettek a szinkronúszás alapjaival is. - Így mindenki méltó búcsút vehet az épülettől, amelyet 1977. december 16-án adtak át – mondta még.


fotó: Griechisch Tamás

A medenceteret eredetileg graboplast műanyag sátorral fedték be. Az 1980-as évtized második felében ezt megszüntették, a sátortetőt egy faszerkezetű palatető váltotta fel. - Ez az épület rengeteg rendezvényt, hobbi- és versenysportolót szolgált ki hűen – emelte ki Fekete Richárd. - Azonban már úgy gondoljuk, hogy megfáradt kissé, ezért itt az ideje, hogy új uszodát kapjon a városunk – tette hozzá. - A tervek szerint ennél jóval nagyobb méretű, a modern kor követelményeinek tökéletesen megfelelő fedett uszoda veszi át a most itt álló helyét. Az új épületben lesz egy 50, és egy 25 méteres úszómedence, jakuzzi, valamint kettő tanmedence is – fejtette ki a vezető.  


fotó: Griechisch Tamás

Ezt a fejlesztést az úszás, mint sport helyi élvonala is nagy reményekkel várja. - Az új épület komfortérzete messzemenőkig magasabb lesz – emelte ki Kókai Zsolt, a Széchy Tamás Sportiskola edzője. - A versenyszabványoknak megfelelő medence révén pedig az idén 40. alkalommal megrendezett Csík Ferenc emlékverseny még nagyobb rangra, és elismerésre tehet majd szert – fűzte hozzá Kókai Zsolt, aki 35 éve foglalkozik az úszással. - Nagyon sportos városban élünk, így az egyik legfontosabb alapsportot, az úszást is sokan űzik. Örülünk annak, hogy az élsportolók, és az egészségüket ápoló hobbiúszók is rendkívüli körülmények között gyakorolhatják majd Sopronban ezt a sportot, amely rengeteg pozitív kihívással és előrelépési lehetőséggel kecsegtet – világított rá.  


fotó: Griechisch Tamás

Ameddig az építkezés folyik majd, a régi strand medence helyén létesített sátorral fedett épület teljesen át tudja venni a Csík Ferenc uszoda funkcióját. Ott egy 25 méteres, 10 pályás medence épült, egy jókora tanmedencével karöltve, melyet speciális konténerekből kialakított öltözőkkel, és vizesblokkal is elláttak.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek