| 2 perc olvasás

Elbúcsúztatta a tanévet a Soproni Egyetem

Szerdán ünnepélyes keretek között vehették át diplomáikat a Soproni Egyetem végzett hallgatói, de emlékdiplomákat és kitüntetéseket is adtak át. Az ünnepségen, melyet a Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Kar aulájában tartottak, részt vett dr. Nagy István agrárminiszter, a város részéről pedig jelen volt dr. Farkas Ciprián polgármester, valamint Barcza Attila országgyűlési képviselő is. Az egyetem 4 karán 545 hallgató végzett ebben a tanévben.

fotó: Griechisch Tamás

Sopron polgármestere kiemelte:

A Soproni Egyetem néven ismert akadémia több mint 100 esztendővel ezelőtt érkezett Sopronba. Mondhatjuk, hogy nincsen egyetem Sopron nélkül és nincs Sopron egyetem nélkül. Az intézménnyel kiépített kapcsolatrendszerünk jó és tartalommal teli. A város minden évben nagy örömmel fogadja az érkező balekokat, és fájó szívvel búcsúzik a távozó egyetemistáktól, de egyszer ennek is eljön az ideje. A diploma a hallgatói lét célja és végső soron értelme is.
fotó: Griechisch Tamás

Az egyetem Erdőmérnöki Kar Tanácsának diplomaátadója a záróünnepség, hiszen a többi karon már átvették diplomájuk a hallgatók.

Ismét magunk mögött hagytunk egy dolgos, kihívásokkal teli, ám eredményes és elismerésekben is gazdag tanévet. Visszatekintve örömmel mondhatjuk, hogy bár néha nem várt akadályokkal is szembenéztünk, mégis sikerült elérnünk kitűzött céljainkat. A Soproni Egyetem 289-ik tanéve során számos kiemelkedő eredményt ért el, amelyekre mindannyian büszkék lehetünk

– mondta prof. dr. Fábián Attila, a Soproni Egyetem rektora.

fotó: Griechisch Tamás

Dr. Nagy István agrárminiszter úgy fogalmazott:

A Soproni Egyetemen végzett erdőmérnökök a diplomájuk megszerzése után átlagosan két hónapon belül munkába tudnak állni a végzettségüknek megfelelő munkakörben. Vagyis a hazai erdőgazdálkodási ágazatban nagyon számítanak a szakértelmükre, arra a tudásra, amelyre szert tettek alma materük falai között. Köszönhető mindez a Soproni Egyetem hírnevének, az intézmény és az ágazati szereplők szoros együttműködésének, valamint a kiemelkedő jelentőségű kutatási és agrárinnovációs tevékenységnek. És persze annak a ténynek, hogy az erdők szerepe egyre inkább felértékelődik.

Hozzátette: a fenntartható mezőgazdaság és erdőgazdálkodás kiemelkedő szerepet játszik a klímaváltozás elleni küzdelemben, a biológiai sokféleség, valamint a természet védelmében és ezen keresztül teremtett világ értékeinek megőrzésében.

fotó: Griechisch Tamás

Az idei tanév végén a Benedek Elek Pedagógiai Karon 279 hallgató, az Erdőmérnöki Karon 78 hallgató, a Faipari Mérnöki és Kreatívipari Karon 85 hallgató, valamint a Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Karon 103 hallgató, összesen 545 hallgató vehette át diplomáját.

 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek