Elbúcsúztatták a Soproni Rendőrkapitányság munkatársai Szaiff Gyöngyi rendőr alezredes asszonyt

Több mint 36 év szolgálati viszony után nyugdíjba vonult, aki a városi kapitányság személyügyi szakterületéért felelt.

Az új Rendészeti Központ nagytanácstermében tartottak ünnepélyes állománygyűlést 2022. október 25-én Szaiff Gyöngyi rendőr alezredes kiemelt személyügyi főelőadó nyugállományba vonulásának alkalmából. Az eseményen a rendőrkapitányság jelenlegi munkatársain túl részt vettek a kolléganő korábbi kapitányai közül Farkas Endre nyugállományú rendőr dandártábornok és Szabó Jenő rendőr ezredes, valamint egykori közvetlen vezetője, Buzonics Ferenc rendőr ezredes. Dr. Herczeg Zoltán rendőr alezredes köszönetét és nagyrabecsülését fejezte ki az alezredes asszony kitartó, példa értékű munkájával kapcsolatban, majd jó egészséget és felhőtlen boldogságot kívánt nyugdíjas éveihez.

A Soproni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán gyors- és gépíróként kezdtem meg rendőrségi pályafutásomat 1986. április 15-én. A rendőrséghez igazából a sors keze irányított, mielőtt leépítettek volna az előző munkahelyemen, egy felkínálkozó alkalmat ragadtam meg. A rendőrkapitányság több területén, illetve különböző beosztásokban dolgoztam. Az évek során nemcsak a jogszabályi változásokra volt szükséges figyelnem, hanem a kor technológiai vívmányaival is haladnom kellett. Amikor dolgozni kezdtem, még csak írógépeket, ma már korszerű számítógépeket használunk. Polgári alkalmazottból előszőr közalkalmazott lettem, majd 1996-tól hivatásos rendőrként folytattam a pályámat. A személyügyi munkakör volt az a terület, ahol megtaláltam a hivatásomat – kezdte el a visszaemlékezést Szaiff Gyöngyi rendőr alezredes.

Mindig a kollégáimért dolgoztam, sokszor kikérték a véleményemet, és általában a vezetőim is hallgattak rám. Hiszek abban, hogy mindenkinek megvan a helye a rendőrségen, csak néha segíteni kell megtalálni, hol induljunk el. Annak, aki elmondta nekem a problémáját, mindig megpróbáltam segíteni. Számtalan szép emlékem van a munkámmal kapcsolatban, így nehéz lenne ezek közül akár egyet is kiemelnem. Azt kívánom a munkatársaimnak, hogy éljék meg ezt a napot! A nehéz időszakokban pedig nyeljenek egy nagyot, számoljanak tízig és lépjenek tovább! – osztotta meg gondolatait az alezredes.

Jó egészséget és sok örömöt kívánunk Gyöngyinek a nyugdíjas éveihez!


Fotók: Soproni Rendőrkapitányság

Legnépszerűbb cikkek