| 1 perc olvasás

Elbúcsúztatták az idei tanévet és Hori Yukari japán tanárnőt

Az idei évet egy csapatépítő főzéssel zárta a japán tanárnő, Hori Yukari a kurzuson részt vevő, a japán nyelv és kultúra iránt érdeklődőkkel együtt. Az eseményt június 22-én, szombaton tartották a Soproni Gyermek és Ifjúsági Táborban.

fotó: Rombai Péter

A közös főzésre dr. Farkas Ciprián polgármester is ellátogatott, aki kiemelte, hogy Sopron testvérvárosai közül ugyan Kazuno az egyik legtávolabbi, azonban a kapcsolat ezzel a településsel az egyik legtartalmasabb.

Hori Yukari tanárnő Sopron testvérvárosából, Kazunoból érkezett még 2022-ben, hogy ingyenes japán nyelvórák keretében mutassa be a japán kultúrát az érdeklődőknek. Az idei évben azonban visszatér Japánba.

fotó: Rombai Péter
Nagyon élvezetes volt két évi soproni tartózkodásom, a diákjaim mindig szorgalmasak és lelkesek voltak. Mindenkinek további sok sikert kívánok a jövőben!

A tanárnő hozzátette, két dolgot hisz haza magával Japánba, hogy Sopron egy igazai történelemmel teli város, és hogy mindenki nagyon kedves.

Gyerekkorom óta érdekel a japán kultúra, rengeteg sorozatot néztem, amit Japánban készítettek. Eddigi tapasztalataim alapján ennek a nyelvnek az írásmódja (hiragana, katakana) nem annyira nehéz, mint ahogy azt mi gondoljuk. A szavak egyszerűen, kisebb szótagokból tevődnek össze.

- emelte ki Pozsgai Zalán, a kurzus egyik résztvevője. Hozzátette, hogy a tanulást nem fejezi be, jövőre újra jelentkezik majd a kurzusra.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek