| 1 perc olvasás

Elemző: a kormány kiemelt célja a gazdasági növekedés visszaépítése

A Sopron TV Mozaik című műsorának vendége volt Deák Dániel. A XXI. Század Intézet vezető elemzője beszélt a soproni stratégiai kormányülésen tárgyalt témákról, a Nemzeti Konzultáció jelentőségéről és az idei európai parlamenti választás tétjéről is.

Kormányülés Sopronban

Az elemző elmondta, hogy a kormányülésen bizonyosan megbeszélték az EU-csúcs megállapodást, hiszen olyan kérések merültek fel, amelyek a magyar belpolitikára is nagy hatással vannak.  A kormánytagok ezen felül  megvitatták a gazdasági növekedés visszaépítésének lépéseit is, hiszen jelenleg egy gazdaság-központú kormányzás zajlik.

Nemzeti Konzultáció

Deák Dániel kiemelte: a Brüsszellel szembeni érdekérvényesítésben lesz szerepe a több mint 1,5 millió ember által kitöltött íveknek. Ennyien éltek azzal a lehetőségükkel, hogy aktívan részt vegyenek politikai döntési folyamatokban olyan témákban, amik kapcsán nagy nyomás nehezedik a magyar kormányra az unió irányából (pl. ukrán helyzet, gender propaganda).

A teljes beszélgetést az alábbi videóban tekinthetik meg:

 

Magyarország nem engedi magát zsarolni

"Bebizonyosodott, hogy politikai, ideológiai alapon folytat eljárásokat és tartja vissza a Magyarországot megillető forrásokat Brüsszel. Komoly tétje van a 2024-es európai parlamenti választásoknak, hiszen Magyarország számára pozitív fejlemény csak akkor várható Európában, ha megváltozik az Európai Parlament és az Európai Bizottság összetétele, ehhez az kell, hogy a szuverenista nemzeti erők jobb eredményeket érjenek el, mint az előző választáson. Novemberben az Amerikai Egyesült Államokban elnökválasztásnak tartanak, melynek szintén kiemelt jelentősége lesz magyar szempontból, hiszen jelenleg az unió az európai érdekekkel ellentétes döntéseket hoz a jelenlegi amerikai vezetés nyomására."

Borítókép: illusztráció

Forrás: pixabay

Legnépszerűbb cikkek