Élénk érdeklődés kísérte a Soproni Alzheimer Café előadását

A Soproni Alzheimer Café vendége volt dr. Molnár Sándor, a Soproni Gyógyközpont főigazgatója. Az esemény A Co-Age Interreg Ausztria-Magyarország határon átnyúló programban valósult meg.

Betegellátás a világjárvány árnyékában címmel, érdekes, informatív előadást hallgathattak meg az érdeklődők az Evangélikus Egyházközség Nagytermében 2022. május 24-én.

Dr. Molnár Sándor (fotó: Máthé Alexandra)

Az eseményen részt vett dr. Farkas Ciprián, Sopron város polgármestere is, aki köszöntőjében - a többi között - kiemelte, hogy városunk önkormányzata jól megfelelt a pandémia kihívásainak, továbbá köszönetet mondott az önkéntes segítőknek és mindazoknak, akik munkájukkal és kitartásukkal hozzájárultak ahhoz, hogy a világjárvány okozta nehézségeket sikeresen leküzdjük.

Dr. Farkas Ciprián (fotó: Máthé Alexandra)

Sopronban közel hét éve, 2015 októberében alapították meg az Alzheimer Cafét. A szervezők minden hónap második keddjén tartanak rendezvényeket. Fő céljuk, hogy enyhítsék a demenciában szenvedőkre és a hozzátartozókra háruló testi-lelki terheket.
A Soproni Evangélikus Egyházközség a koordinátora a Győr-Moson-Sopron megyei CO-Age Ausztria és Magyarország közös Interreg programnak, melynek célja idősbarát és gondoskodó közösségek létesítése. 

Borítókép: Máthé Alexandra

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek