| 2019. május. 24. | 2 perc olvasás

Elérkezett a „művészetis” diákok fináléja!

Finálé címmel nyílt kiállítás a Soproni Szakképzési Centrum Handler Nándor Szakképző Iskolája 13. és 14. M, vagyis a művészeti képzésben tanuló diákjainak munkájából pénteken a soproni Liszt Ferenc Kulturális Központban. Az idei kiállítás több újdonságot is kínál.

- Öröm itt lenni, ahol a szellemi tudás és a különféle anyagok szeretetének összhangjából született alkotások vesznek körül – emelte ki nyitóbeszédjében Tolnay Imre, képzőművész, egyetemi tanár. – Mesterien kidolgozott üzenethordozó felületek ezek, arcképek és hangulatok, markáns vagy éppenséggel letisztult tárgyak. Ezek által megelevenednek azok az évek, amelyeket ők a művészet iránti elkötelezettségükben töltöttek – fejtette ki. 


fotó: Griechisch Tamás

- Idén 11 éves a művészeti képzésünk, úgyhogy ez a tárlat már igazi hagyomány – tudtuk meg Kósa Évától, a Soproni Szakképzési Centrum Handler Nándor Szakképző Iskolájának igazgatójától. – Az idei esztendőben azonban hordoz magában újdonságokat. Az egyik a helyszín, amely most a Liszt Ferenc Kulturális Központ. A másik pedig, hogy idén már nem csak a nappali tagozaton tanuló diákok alkotásai jelennek meg itt, hanem a felnőttoktatásban végzett grafikusoké is – emelte ki.

- Kiállítom azokat a munkáimat, amelyeket az elmúlt 4-5 évben készítettem – emelte ki Brality Zsófia Hanna végzős tanuló, aki a többiekhez hasonlóan több munkáját is elhozta. Például magazinterveket, CD borító koncepciókat és illusztrációkat mesekönyvekhez. 


fotó: Griechisch Tamás

- Nagyon jónak találom ezt a tárlatot, hiszen a segítségével a diákok megmutathatják, hogy ők is méltó tagjai tudnak lenni a grafikus közösségnek – emelte ki Vercseg Zoltán, aki már a felnőttoktatás során szerezte meg tudását. – Őszintén mondhatom, hogy ide mindenki olyan munkákat hozott el, amelyek a nagyközönség számára is bemutathatók – fűzte hozzá. A tárlat június 7-ig várja az érdeklődőket.

A rendezvényen részt vett Mágel Ágost önkormányzati képviselő, Králik Tibor, a Soproni Szakképzési Centrum kancellárja és Kuntár Csaba, az intézmény főigazgatója is. 


fotó: Griechisch Tamás

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek