Elérte legmagasabb pontját a Sopron Rendészeti Integrált Központ

  2021. október 12. - www.sopronmedia.hu

Elérte végső magasságát a Sopron Rendészeti Integrált Központ. A beruházásnak köszönhetően a soproni rendvédelmi és katasztrófavédelmi feladatokat ellátó szervezetek, a jövőben egy egységes épületkomplexumban végezhetik munkájukat. A tervezett átadási határidő 2022. március 31.

Az országban elsőként Sopronban kezdheti meg működését egy Rendészeti Integrált Központ. A beruházás több mint 10 milliárd forintos kormányzati forrásból valósul meg. A központ a városban működő rendészeti szervek hatékony munkavégzését elősegítve, európai színvonalú körülményeket teremt az állomány részére, biztosítva ezzel a lakosok kulturált ügyintézési lehetőségét is. A 11 526 négyzetméter területű egyedülálló épületkomplexum mostanra a legmagasabb pontját is elérte, így a hagyományoknak megfelelően a bokrétaünnepre is sor kerülhetett. 

fotó: Griechisch Tamás

Az ünnepségen Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője kiemelte: A Soproni Rendészeti Integrált Központ – a kormányzati támogatásnak köszönhetően – nagy mértékben hozzájárul a soproni emberek biztonságának növeléséhez. 

„Sopron a megyei jogú városok körében a legbiztonságosabb városok egyike. A jövőben is azért dolgozunk, hogy a soproniak a lehető legnagyobb biztonságban élhessék mindennapjaikat. A Rendészeti Integrált Központ lehetővé teszi, hogy a rendőrök, a tűzoltók, a katasztrófavédelem és az alkotmányvédelmi hivatal tagjai XXI. századi körülmények közt végezhessék hivatásukat. Ez a megbecsülés fejeződik ki a magyar kormány azon döntésében is, hogy a jövő év elején hathavi fegyverpénzt fizet ki a rendvédelmi szervezetek hivatásos tagjainak”- hangsúlyozta Barcza Attila, aki beszédében kiemelte, hogy napjainkban a biztonság az egyik legfontosabb közösségi érték, amely az Európát sújtó bevándorlsági válság, valamint a világjárvány időszakában is megmutatkozik.

fotó:Griechisch Tamás

fotó:Griechisch Tamás

„Négy hónappal ezelőtt tettük le a Sopron Rendészeti Integrált Központ alapkövét. Ez a beruházás növelni fogja Sopron és a környék biztonságát. A rendőrség, a tűzoltóság, a katasztrófavédelem és az Alkotmányvédelmi Hivatal tagjai a jövőben egy modern és korszerű épületkomplexumban végezhetik tevékenységét. A fejlesztésnek köszönhetően a volt '48-as laktanya területi rehabilitációja is megvalósul, mellyel a soproniak régi vágya valósul meg” - hangsúlyozta beszédében dr. Farkas Ciprián polgármester. 

fotó: Griechisch Tamás

„A Rendészeti Integrált Központ területe meghaladja a 11 500 négyzetmétert. Szeptember 29-én elkészült a tetőszerkezet, így az épület elérte a legmagasabb pontját. A 125 nap alatt mintegy 9150 köbméter betont használtak fel a munkálatokhoz. A korszerű, energiahatékony és a modern kor vívmányainak megfelelő komplexum átadási határideje 2022. március 31.” - mondta Kovács István rendőr vezérőrnagy, gazdasági országos rendőrfőkapitány-helyettes.

fotó: Griechisch Tamás

A bokrétaünnepen Krisóf Péter, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság gazdasági főigazgató-helyettese is részt vett.

Az épület alagsorában fedett lőtér létesül, illetve az állomány sportolási lehetőségét megteremtve, konditermet alakítanak ki. A belső udvaron sportpálya, és a tűzoltóság számára egy speciális gyakorlópálya is helyet kap mászófallal, míg a szolgálati gépkocsik részére egy kétállásos autómosó, valamint több mint száz parkolóhely, melyek jelentős részét egy mélygarázsban alakítják ki. A korszerű energiahatékonysági alapelveknek megfelelően az energiaellátás támogatására napelemeket telepítenek az épületre, a fűtési-hűtési rendszer modern levegő-víz hőszivattyúk alkalmazásával valósul majd meg. Valamennyi szint akadálymentes lesz. 

Az eseményen jelen voltak: a kivitelezők képviselői, továbbá dr. Molnár Ágnes országgyűlési képviselő, dr. Simon István és Csiszár Szabolcs alpolgármesterek, valamint több önkormányzati képviselő is. 

Kérem, várjon... Kérem, várjon...