| 2021. március. 21. | 1 perc olvasás

Élet a csemetekertben - filmet készítettünk az "erdők bölcsőjéről"

Az Erdészeti és Energetikai Szaporítóanyag Terméktanács annak érdekében, hogy támogassa a pandémiás időszakban a digitális oktatást és kiemelje az erdők és a környezeti nevelés fontosságát, online felületein ingyenesen elérhetővé teszi az “Élet a csemetekertben” című kisfilmet.

Hogy hogyan lesz erdő a magból és fa a csemetéből, hogyan történik az erdőtelepítés és mi a szerepe mindebben az erdészeti csemetekerteknek – ezekre a kérdésekre is választ kapunk abból a filmből, amely az  Erdészeti és Energetikai Szaporítóanyag Terméktanács és a SopronMédia együttműködésében született meg. A digitális oktatás kihívásai közepette a pedagógusoknak és a diákoknak egyaránt fontos, hogy érdekes és izgalmas, ugyanakkor szakmailag megalapozott tartalmakkal találkozhassanak az iskolai tananyag elsajátítása érdekében, vagy tágítsák ismereteiket az erdők fontosságáról.


Élet a csemetekertben

Az Élet a csemetekertben című filmben Makk manó kalauzolja a nézőket az erdők világában. Kiderül, hogy mennyi munka és szakértelem van egy csemete felnevelésében. Végigkövethetjük, miként lesz egy apró magból csemete, mi történik a csemetekertben, és hogyan kerülnek a növények az erdőbe annak érdekében, hogy hazánkban még nagyobb területet borítsanak be erdők.

Forrás: Erdészeti és Energetikai Szaporítóanyag Terméktanács

Címkék: kisfilm

Legnépszerűbb cikkek