| 2022. szeptember. 26. | 1 perc olvasás

Életet az éveknek - nyugdíjas kulturális találkozó Sopronban

Nyugdíjas kulturális találkozót rendeztek Sopronban, a Hotel Sziesztában. A többnapos rendezvényen az idősebb generáció tagjai táncprodukciókkal és dalcsokrokkal visznek hangulatot egymás mindennapjaiba. Kirándulásainkon pedig a megye és városunk értékeivel is megismerkednek.

Rengeteg nyugdíjas gyülekezett hétfőn kora délután. A soproni művészeti fesztiválra ének, vers, próza, mesemondás, népdalkör, együttes, tánccsoport, valamint színjátszás kategóriában is nevezhettek a résztvevők. Zsámbokiné Buday Anna, az „Életet az éveknek” Országos Klubszövetség megyei elnöke elmondta; 21 produkciót adnak elő.

fotó:Griechisch Tamás
„Kilencedik alkalommal rendezzük meg ezt az eseményt, amelynek célja, hogy a tagjaink megmutathassák mit tudnak, szórakoztassák egymást és önmagukat – tette hozzá az elnök.

Köszöntőt mondott a megnyitón Péli Nikoletta is.” Fontos számunkra az idősebb generáció, és sok sikert kívánok a fesztivál résztvevőinek” – tette hozzá az önkormányzati képviselő.

Péli Nikoletta mellett Ivanics Ferenc, a megyei közgyűlés alelnöke a programhoz mindenkinek jó szórakozást kívánt és a megye értékeire, az unokákkal való kapcsolat erősítésére hívta fel a figyelmet.

„Az a tapasztalat, amellyel ezek az idősek rendelkeznek, elengedhetetlen ahhoz, hogy a mai generációk megértsék, milyen világban élünk, és mi volt korábban. Az ő tapasztalatuk segítheti hozzá a mostani fiatalokat, hogy szebbé, jobbá tudják építeni a jövőt”

– hangsúlyozta az alelnök.

fotó: Griechisch Tamás

A nap a zenés-táncos, illetve prózai produkciókkal folytatódott.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek