| 2017. szeptember. 8. | 2 perc olvasás

Életet az éveknek! Nyugdíjas kulturális találkozónak ad otthont Sopron

Kezdetét vette Sopronban a IV. Életet az éveknek Kulturális Fesztivál, ami egészen szeptember 11-ig tart. A rendezvényen közel 500 nyugdíjas vesz részt.

Az Életet az éveknek klubszövetség a soproni Szieszta szállodában rendezi meg szeptember 8-11. között hagyományos kulturális Fesztiválját. A hivatalos megnyitó pénteken délután volt. A megnyitó után szólisták és kultúrcsoportok léptek fel. Hétvégén pedig fakultatív program keretében, autóbuszos kirándulásra indul 164 nyugdíjas Ausztriába. Többen hivatásos túravezetővel gyalogolnak fel a Károly kilátóhoz és este fáklyás gyalogtúrán vesznek részt a Sörházdombi kilátónál.

A hivatalos megnyitó kezdetén Zsámbokiné Budai Anna az Életet az éveknek Győr-Moson-Sopron Megyei elnöke elmondta, hogy negyedik alkalommal rendezi meg a szövetség a kulturális programját Sopronban, amely lehetőséget ad a csoportok bemutatkozására. 


fotó: Griechisch Tamás

Ivanics Ferenc a Győr–Moson-Sopron Megyei Közgyűlés alelnöke köszöntőjében üdvözölte az egybegyűlteket megemlítve azt, hogy az itt résztvevő korosztály megvalósítja azt, amit az emberek elképzelnek a nyugdíjas korról: vidámak, tesznek valamit azért, hogy a napjaik szebbek legyenek és ezzel örömet szereznek maguknak és másoknak is. Fontos példát mutatnak és adnak át a mai generációk számára, tudásban, tapasztalatban, melyet az internetről, tévéből nem lehet megtanulni.

Péli Nikoletta a Népjóléti Bizottság elnöke üdvözlő beszédében elmondta, hogy öröm számára látni, hogy az idei évben is ilyen sokan eljöttek Sopronba, és invitálta a résztvevőket egy tematikus városnézési programra, jó időtöltést és kellemes kikapcsolódást kívánva a hallgatóságnak.

Dr. Sütő Teréz az Idősek Európai Háza Alapítvány elnöke a rendezvény kapcsán azt hangsúlyozta, hogy több határon túli nyugdíjas szervezet is részt vesz a programokon, tehetséges és aktív nyugdíjasok, akik megmutatják tudásukat a többieknek, örömet okozva a résztvevőknek. Az elnök hozzátette: alapítványuk 21. alkalommal szervez tudományos konferenciát, hogy mind az idősek, mind az idősekkel foglalkozó szakemberek is el legyenek látva olyan információkkal, mely segítik a nyugdíjas évek jobbá tételét egészségben és méltóságban. Tervek szerint Sopronban fogják bemutatni a Nemzeti Demencia Akciótervet egy októberi konferencián.

Dr. Hegyesiné Orsós Éva szövetség elnöke megnyitójában kiemelte, hogy Sopron az egyik olyan hely, ahová nagyon szívesen jönnek, sok-sok színes programmal és program tervvel.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek