| 2019. szeptember. 3. | 1 perc olvasás

Életet mentett a Soproni Egyetem hallgatója

Szombaton délelőtt a Letenyei Termálfürdő és Kempingben életmentésért adtak át elismerést a zalaegerszegi Cseh Balázs Bence úszómesternek. A 25 éves megyeszékhelyi fiatalember a Soproni Egyetem Erdőmérnöki Karának hallgatója, aki egy diákszövetkezet közvetítésével immár második éve dolgozott úszómesterként a letenyei strandon, ahol szállást is biztosítottak számára - adott hírt az esetről a delzalapress.hu.

Munkája abból állt, hogy reggelenként műszakkezdéskor munkatársaival elvégezték a medencék takarítását, majd napközben ügyeltek arra, hogy a fürdőzőknek ne legyen bajuk és tartsák be a szabályokat.

Balázs az életmentésekkel kapcsolatban elmondta, két évvel ezelőtt egy 60 év körüli, a feleségével és fiával a kisváros fürdőjébe látogató nagykanizsai férfi kapott szívrohamot a letenyei strandon. A férfi már alig kapott levegőt, Balázs azonnal megkezdte a szívmasszázst, majd hamar kiérkeztek a letenyei mentők, végül a rosszul lett, eszméletlen embert stabil állapotban mentőhelikopter szállította a zalaegerszegi kórházba.


Fotó: KanizsaPress

Az idén is történt egy szívroham-gyanús eset a strandon, de szerencsére ekkor nem volt szükség szívmasszázsra. Egy 40-50 év közötti, magas vérnyomásos nagykanizsai férfi lett rosszul. A férfi elszédült, akit Balázs stabil oldalfekvésbe helyezett, borogatást tett a nyakára, majd hívták a mentőket, akik az eszméleténél lévő embert kórházba szállították.

A bajban is embertársain segítő fiatalnak a strandon elismerő oklevelet, emlékérmet és a város borát nyújtotta át Farkas Szilárd letenyei polgármester, aki köszönetet mondott Balázs szakmai elhivatottságáért és emberközpontú munkájáért.


Fotó: KanizsaPress

A város vezetője a kollektíva jelenlétében az önkormányzat nevében köszönetet mondott mindenkinek, aki garantálta a strand biztonságát.

Borítókép forrása: KanizsaPress

Legnépszerűbb cikkek