| 2022. szeptember. 14. | 1 perc olvasás

Életet mentettek - Bemutatjuk a Gyümölcsbárka Kft. hőseit

Rendkívül erős lélekjelenlétről tettek tanúbizonyságot az Ágfalvi úton, a Gyümölcsbárka eladói hétfőn. Mint arról tegnap beszámoltunk egy 75 év körüli soproni férfi vásárlás közben hirtelen összeesett és megállt a keringése. Szigethi Lívia, a zöldségesbolt üzletvezetője, és férje habozás nélkül azonnal a férfi segítségére siettek.

Egy soproni zöldséges üzletben lett rosszul egy idős férfi hétfőn délelőtt. Az ott dolgozó fiatal eladó hívta a mentőt, majd a mentésirányító segítségével az üzletvezető férje azonnal megkezdte az újraélesztést. Ennek köszönhetően a mentőknek sikerült a férfi stabil állapotban a kórházba szállítani. Az üzlet vezetője kérésünkre felidézte a kritikus percek történetét.

fotó: Máthé Alexandra

"A kolléganőm elölről hátrafutott hozzám és értesítette minket, hogy egy férfi rosszul lett a kiskereskedésben. Menet közben hívta a mentőket, így folyamatosan tudtuk követni az instrukciókat. A férjem ellenőrizte az eszméletlen férfi pulzusát. A mentésirányítóval közölte, hogy a férfinak van pulzusa,majd ezt követően stabil oldalfekvésbe helyeztük. Ekkor az eszméletlen betegnek már nem volt pulzusa, így a férjem megkezdte a mellkaskompressziót, melyet a mentők kiérkezéséig folytatott - mondta Szigethi Lívia, a zöldségesbolt üzletvezetője.  

A mentő perceken belül megérkezett, a mentést ezután a mentők emelt szinten folytatták. Az időben elkezdett mellkasi nyomások végül sikerre vezettek, és a férfit stabil állapotban szállíthatták kórházba a mentők. Az életmentőknek az Országos Mentőszolgálat is gratulált. 

fotó: Máthé Alexandra

Borítókép; Máthé Alexandra

Legnépszerűbb cikkek