| 2022. augusztus. 11. | 1 perc olvasás

Életmentő készülék a GYIK-nak

Életmentő készüléket adott át a GYIK Rendezvényháznak csütörtökön délelőtt a Rotary Club Sopron. A civil szervezet egy segítőprogram keretén belül már több soproni és Sopron környéki helyszínen helyezett ki defibrillátort. A Pro Kultúra Sopron örömmel fogadta a felajánlást.

Életmentő készülékkel érkezett a GYIK Rendezvényházba csütörtökön délelőtt a Rotary Club Sopron képviselője. Göde József az ünnepélyes átadáson elmondta: a defibrillátor átadása egy segítőprogram egyik állomása.

fotó: Máté Alexandra
A Rotary Club Sopron programsorozatának fontos része a defibrillátorok adományozása. Molnár Tibor elnöksége alatt indult el ez a kezdeményezés, az elmúlt években pedig számos településre köztük Harkára és Nagycenkre is vittünk életmentő eszközöket. A jövőben is szeretnénk folytatni ezt az elnökségeken átívelő projektet. A rendezvényeinkből befolyt összegből már számtalan intézménynek ajándékoztunk defibrillátort

– hangsúlyozta Göde József.

Ragány Misa ügyvezető-igazgató vette át az életmentő készüléket. Mint kiemelte: nagyon örültek a kezdeményezésnek, a Pro Kultúra többi intézményében, a színházban, a Liszt Központban és a Barlangszínházban már van defibrillátor. A Pro Kultúra számára fontos a civil szervezetekkel való együttműködés.

fotó: Máté Alexandra

A GYIK Rendezvényház munkatársai oktatás keretében sajátítják el a készülék használatát, amely egy egyszerű folyamat. A GYIK recepcióján található defibrillátor nem csupán az intézményben dolgozók, illetve a rendezvények vendégei számára, hanem az Erzsébet-kertben sétálók számára is életmentő lehet vészhelyzet esetén.

 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek