| 1 perc olvasás

Elfogadta a közgyűlés az idei költségvetést

Az idei év első közgyűlésén Sopron 2024. évi költségvetéséről szavazott a képviselő-testület. Az idei költségvetés egyik legfontosabb célja, hogy biztos keretek között továbbra is lendületben maradjon a város fejlődése.

A szerdai közgyűlésen megszavazták Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata 2024. évi költségvetését, ám a baloldali képviselők nem vettek részt a közgyűlés munkájában. A rendeletet azzal kezdte a városvezetés, hogy jó az, ami a közösség számára jó, ez az alapvetés pedig a város mindennapi működését is meghatározza.

A városvezetés a rendeletben megköszönte a soproniak együttműködését a takarékosságban, hiszen közös erővel egy nehéz időszakot hagyott maga mögött Sopron. Bár az Európát sújtó válságok időszaka még nem ért véget, de a kiegyensúlyozott gazdálkodás eredményeképpen az újraindítási program is megvalósult.

Fotó: Griechisch Tamás

Az elmúlt évek jelentette kihívások – világjárvány, háború, energiaválság – ellenére Sopron fejlődése lendületben van, a közösen elért eredményekről pedig a Lendületben című hírlevél is tájékoztatást ad a soproniaknak. A költségvetés célja továbbra is az, hogy megvédjék a családtámogatási és munkahelyteremtési programokat, a tizenharmadik havi nyugdíjat, a fiataloknak járó adókedvezményeket, valamint a rezsicsökkentést, amihez városunk is hozzájárul.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek